Κοινωνία Κόσμος

Αγγλία: Οι πλήρως εμβολιασμένοι αντιπροσωπεύουν το 1,2% των θανάτων της Covid-19

Τα άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα αντιπροσώπευαν μόλις το 1,2% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τον Covid-19 στην Αγγλία τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους.

Τα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS), κατασχέθηκαν ως απόδειξη της επιτυχίας του προγράμματος εμβολίων.

Καταγράφουν ότι συνολικά 51.281 θάνατοι από Covid-19 σημειώθηκαν στην Αγγλία μεταξύ 2 Ιανουαρίου και 2 Ιουλίου, αν και ο αριθμός περιλαμβάνει άτομα που είχαν μολυνθεί πριν από τον εμβολιασμό.

Από αυτούς τους θανάτους, 458 (0,8%) ήταν ατόμων που πέθαναν τουλάχιστον 21 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Μόνο 256 θάνατοι (0,5%) αφορούσαν άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα και είχαν το πρώτο θετικό τεστ PCR τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό κατά του Covid-19 και οι υγειονομικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι αναμένονται ορισμένοι θάνατοι εμβολιασμένων ατόμων. Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας (PHE) έχει εκτιμήσει ότι η αποτελεσματικότητα δύο δόσεων κατά της εισαγωγής στο νοσοκομείο με λοιμώξεις από την παραλλαγή Δέλτα που είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν περίπου 94%.

Ωστόσο, τα στοιχεία της Δευτέρας υπογράμμισαν ότι ο κίνδυνος θανάτου που σχετίζεται με τον Covid-19 είναι σταθερά χαμηλότερος για άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις σε σύγκριση με μία δόση ή καθόλου εμβόλιο.

Μια λεπτομερής ανάλυση των δεδομένων έγινε διαθέσιμη για 252 από τα 256 άτομα που πέθαναν αφού έλαβαν και τα δύο τρυπήματα και τα οποία βρέθηκαν θετικά για πρώτη φορά τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Είναι αυτό που το ONS περιγράφει ως «σημαντικούς» θανάτους.

Δείχνει ότι λίγο περισσότερο από τα τρία τέταρτα αυτών των θανάτων (76,6%) συνέβησαν σε εκείνους που ήταν κλινικά εξαιρετικά ευάλωτοι-ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό από ό, τι για άλλους θανάτους από Covid-19 (74,5%) και θανάτους χωρίς τον Covid-19 (69,7%)

Από τους σημαντικούς θανάτους, το 61,1%συνέβη σε άνδρες, ποσοστό υψηλότερο από ό, τι για άλλους θανάτους από Covid-19 (52,2%) και θανάτους χωρίς τον Covid-19 (48,5%).

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi