Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Η πρώτη μετά την ΔΕΘ. Προβάδισμα 11,9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει το 37,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,9%, το ΚΙΝΑΛ το 7,7%, το ΚΚΕ το 5,8%, η Ελληνική Λύση το 4%, το ΜέΡΑ 25 το 3,3%, άλλο κόμμα 6,8%, αναποφάσιστοι 8,7%.

Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star εξέτασε πάντως και «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της σημερινής εικόνας κυβέρνησης και κομμάτων.

Μεταξύ αυτών η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Για τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ ή αρκετά αποτελεσματικά τα βρήκαν το 30,4%, λίγο ή καθόλου αποτελεσματικά το 58,4%, ενώ το 11,2% απάντησε δεν ξέρω-δεν απαντώ.

Για την αξιολόγηση των προσώπων που ανέλαβαν υπουργεία:

Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Προστασίας του Πολίτη): 32,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 35,1% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 32,5%

Χρήστος Στυλιανίδης (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας): 31,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 31,8% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 36,8%

Θάνος Πλεύρης (Υγείας): 21,1% σίγουρα/μάλλον θετικά, 55,3% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 23,6%

Όσο για τη διαχείριση κορονοϊού από την κυβέρνηση το 39,9% απάντησε: Σίγουρα ή μάλλον θετικά, το 54% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά και 6% ΔΞ/ΔΑ.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi