Άμυνα

ΜΟΝΟΓΡΑΦΤΗΚΕ η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για τις φρεγάτες FDI Belh@rra

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν, ότι χθες το βράδυ μονογράφτηκε μετάξυ Ελλάδας και Γαλλίας, το προσύμφωνα αγοράς των γαλλικών φρεγατών FDI “Belh@rra”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τελετή της υπογραφής πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Διεύυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ), από τον επικεφαλής, αντιναύαρχο εν αποστρατεία, Αριστείδη Αλεξόπουλο.

Το συνολικό τίμημα που καλύπτει τρειςφρεγάτες, τον οπλισμό τους, αλλά και τρία χρόνια “εν συνεχεια υποστήριξης” (FOS: Follow-on-Support), φέρεται να ανέχρεχεται σε 3,030 δισ. ευρώ. Δηλαδή, μικρίτερο κατά κάτι αυτού που είχε γίνει γνωστό.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι τελικές υπογραφές στη σχετική σύμβαση θα μπουν το 2022. προφανώς υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες επί των λεπτομερειών (π.χ. στον οπλισμό των φρεγατών), οι οποίες ευελπιστείται να διευθετηθούν ανάμεσα στις δυο πλευρές πολύ σύντομα, με την ισχυρή (γεω)πολιτική υποστήριξη που υπάρχει από πλευράς των δυο κυβερνήσεων.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi