Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Πώς να παρακολουθήσετε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA να εκτοξεύεται διαδικτυακά σε πολλές γλώσσες την ημέρα των Χριστουγέννων

Η NASA μετράει αντίστροφα για μια εκτόξευση την ημέρα των Χριστουγέννων για το μεγαλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιό της πότε και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά στο διαδίκτυο.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb είναι ο διάδοχος της NASA και του εμβληματικού διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble της Ευρώπης. Οι δυνατότητες επόμενης γενιάς του επερχόμενου παρατηρητηρίου, σε συνδυασμό με τη λίστα με τις καθυστερήσεις των αποστολών τα τελευταία χρόνια, το καθιστούν ένα πολυαναμενόμενο γεγονός σε όλη την αστρονομική κοινότητα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την αποστολή στη σελίδα μας ζωντανών ενημερώσεων εδώ

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Webb έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος να εκτοξευτεί όχι νωρίτερα από τις 7:20 π.μ. του Σαββάτου (25 Δεκεμβρίου) από το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Εκείνη την ημέρα, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μια από τις πολλές αγγλόφωνες εικονικές εκδηλώσεις εκτόξευσης στο NASA Live , όπου θα μεταδίδει επίσης την πτήση του τηλεσκοπίου με την ευγενική προσφορά της NASA TV. Η NASA θα μεταδώσει επίσης την εκτόξευση στο Facebook, το Twitter, το YouTube, το Twitch και το Daily Motion

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb είναι εγκατεστημένο πάνω από τον πύραυλο Ariane 5 και αναμένει την ενθυλάκωση του φέρινγκ ωφέλιμου φορτίου πριν από την προγραμματισμένη εκτόξευση στις 25 Δεκεμβρίου 2021 από το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας στο Kourou της Γαλλικής Γουιάνας. (Εικόνα: Arianespace)

Η κάλυψη εκτόξευσης της NASA για το διαστημικό τηλεσκόπιο Webb ξεκινά στις 3 π.μ. EST (08:00 GMT) του Σαββάτου. 

Η κάλυψη της εκτόξευσης ξεκινά στις 6 π.μ. EST (11:00 GMT) και θα περιλαμβάνει ζωντανές προβολές από την τοποθεσία εκτόξευσης Ariane 5 του Webb στη Γαλλική Γουιάνα, το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA στο Greenbelt του Μέριλαντ και το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διαστημικού Τηλεσκοπίου στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, έδρα του κέντρου επιχειρήσεων αποστολής του διαστημικού τηλεσκοπίου.

Η NASA διατηρεί επίσης ένα ιστολόγιο διαστημικού τηλεσκοπίου Webb όπου θα δημοσιεύονται τακτικά ενημερώσεις εκτόξευσης. 

Όπως το Hubble, ο Webb είναι ικανός να κάνει απίστευτες παρατηρήσεις του ηλιακού συστήματος και όχι μόνο. Ωστόσο, οι νέες του ευθύνες παρατήρησης θα σημαίνουν ότι θα λειτουργήσει αρκετά διαφορετικά. Σε αντίθεση με την 31χρονη αποστολή Hubble, ο Webb δεν θα πετάξει στο διάστημα σε μέρος που είναι προσβάσιμο για σέρβις. Οι αστροναύτες του διαστημικού λεωφορείου ήταν σε θέση να εξυπηρετήσουν το Hubble επειδή περιφέρεται σε τροχιά περίπου (810 km) πάνω από την επιφάνεια της Γης. Ο Webb, ωστόσο, θα απέχει περίπου (1.609.344 km) από τον πλανήτη μας. 

Αυτό το πλεονέκτημα θα διευκολύνει τη λειτουργία των επιστημονικών οργάνων του, τα οποία με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τους ερευνητές να μάθουν για τα πολλά κεφάλαια της ιστορίας του σύμπαντος. Έχει σχεδιαστεί για να παρατηρεί το φως από το πρώιμο σύμπαν, αποκαλύπτοντας πώς σχηματίστηκαν τα πρώτα αστέρια και οι γαλαξίες. Θα ενισχύσει επίσης την κατανόηση των αστρονόμων για αντικείμενα πιο κοντά στη Γη, όπως εξωπλανήτες και αντικείμενα εντός του ηλιακού μας συστήματος. 

Ο Webb γεννήθηκε από μια διεθνή συνεργασία που πραγματοποιεί η NASA με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) και την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία (CSA). 

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi