Αθλητισμός

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «32» του BNP Paribas Open.

Δείχνοντας την ανωτερότητά της στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 25χρονης Τσέχας (Νο.58) με 6-3, 7-5 και πέρασε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Εκεί θα βρει μια άλλη Τσέχα, την Πέτρα Κβίτοβα (No.31), που απέκλεισε στα τρία σετ την Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς (6-7, 6-4, 6-4).

Ήταν για τη Μαρία η πρώτη νίκη στην έρημο μετά από τέσσερα χρόνια και σίγουρα φιλοδοξεί να κάνει φέτος εκεί το… κάτι παραπάνω, αφού δεν έχει πάει ποτέ πέρα από τον τέταρτο γύρο (2018).

Κόντρα στη Σινιάκοβα πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές, καθώς δεν έπαιξε και το καλύτερο τένις της, αλλά ήταν φανερή η διαφορά κλάσης και σχεδόν βέβαιο ότι θα έβρισκε τον δρόμο προς τη νίκη.

Στο πρώτο σετ σέρβιρε εξαιρετικά και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τη Σινιάκοβα. Πέτυχε το μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Με οκτώ σερί πόντους στο δεύτερο σετ πήρε το προβάδισμα με 2-0, όμως η Τσέχα άρχισε να πιέζει το σερβίς της και βρήκε την άμεση απάντηση (2-2). Το ίδιο έγινε και όταν η Μαρία πέρασε ξανά μπροστά με μπρέικ (το 3-2 έγινε 3-3), ωστόσο το… κακό δεν τρίτωσε!

Η Μαρία «χτύπησε» ξανά στο 5-5 και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη όταν πήρε αμέσως μετά τις μπάλες στα χέρια της για να σφραγίσει τη νίκη. Έκλεισε τον αγώνα σε 1 ώρα και 35 λεπτά και συνεχίζει σε μονό και διπλό στην Καλιφόρνια.

Η Σάκκαρη είχε 24 winners και 34 αβίαστα, ενώ η Τσέχα είχε αντίστοιχα 9 και 28.

Εκτός διοργάνωσης έμεινε η Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο.3 στον κόσμο, που ηττήθηκε με 2-6, 6-3, 6-3 από την Τζάσμιν Παολίνι. Η Ιταλίδα θα παίξει στον τρίτο γύρο με Γκόλουμπιτς ή Πουτίντσεβα.

Παραμένει στο τουρνουά και η φορμαρισμένη Ανέτ Κονταβέιτ, που μετά το 6-4, 6-1 επί της Κριστίνα Κούτσοβα έχει ραντεβού με την Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Αμέτρητες οι Τσέχες!

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi