Πολιτική

«Ευχαριστώ» Δένδια σε Ζελένσκι.

Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε μέσω Τουίτερ τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για την πρωτοβουλία του να συνοδεύσει αυτοπροσώπως την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη.

«Η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών σε αυτό το εγχείρημα», έγραψε ο Νίκος Δένδιας στην ανάρτησή του.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Προεδρίας.

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, Πίτερ Μάουερ, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα.

Συζητήθηκε η δημιουργία διαδρόμων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τουίτερ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi