Διατροφή υγεία

10 συνήθειες που ο δερματολόγος σου θέλει να σταματήσεις να έχεις

Με το πέρασμα των ετών και με τη δοκιμή διαφόρων προϊόντων ομορφιάς, όλες οι γυναίκες έχουμε την «εμπειρία», έχουμε κάνει τις δοκιμές μας και έχουμε καταλήξει σε κάποια skincare συστατικά και items που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του δέρματός μας.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως όταν ανακαλύψουμε ένα νέο λανσάρισμα δεν θα το δοκιμάσουμε.

Φυσικά και θα το δοκιμάσουμε για να δούμε και την εξέλιξη της επιστήμης, αλλά και αν αυτό είναι ακόμα καλύτερο εν τέλει από όσα beauty items χρησιμοποιούμε ως σήμερα. Και εσύ κάπως έτσι δεν σκέφτεσαι;

Το θέμα, όμως, με τη ρουτίνα ομορφιάς μας είναι πως πάνω στην υπερπροσπάθεια να παραμείνουμε νέες, αλλά πάνω και στην κούρασή μας από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας κάπως λοξοδρομούμε.

Δηλαδή, υποκύπτουμε σε λάθη τα οποία δεν βλάπτουν μόνο το δέρμα του προσώπου μας, αλλά την επιδερμίδα μας γενικότερα από την κορυφή ως τα νύχια.

Και το αστείο της υπόθεσης είναι πως αυτά τα λάθη μάς τα έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές ο δερματολόγος μας. Μας έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να αποφύγουμε μερικά skincare θανάσιμα αμαρτήματα, αλλά εμείς… Εκεί! Δεν λέμε να τα καταλάβουμε. Και τελικά καταλήγουμε με αφυδατωμένη επιδερμίδα, πρόωρη γήρανση, εγκαύματα, σπυράκια και ερεθισμούς που στην ουσία εμείς έχουμε προκαλέσει με τη βαρεμάρα να κάνουμε κάτι, με την αμέλεια ή και την επιμονή μας.

Αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά τα λάθη που όλες κάνουμε πού και πού και έχουν αντίκτυπο στην επιδερμίδα μας; Ανακάλυψέ τα στην παρακάτω gallery και μόλις παύσεις να τα κάνεις θα δεις τον δερματολόγο σου να σε χειροκροτά!

Αλλάζεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου συχνά. Μπορεί να έχει πλάκα να δοκιμάζεις νέα skincare προϊόντα, όμως… δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου. Αλλάζοντας διαρκώς συστατικά και προϊόντα μπορεί να δεις το δέρμα σου να εμφανίζει σπυράκια και δεν το θες. Κι αυτό, γιατί το κάθε συστατικό θέλει 4 με 6 εβδομάδες για να δράσει και να γίνει ανεκτό από την επιδερμίδα σου.
Δεν βάζεις αντηλιακό κάθε μέρα. Δεν έχει σημασία αν βρέχει, αν χιονίζει ή αν έχει ήλιο. Το αντηλιακό είναι παντός καιρού και σε προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και από την πρόωρη γήρανση.
Κάνεις μπάνιο με καυτό νερό… και μετά παραπονιέσαι για χαλάρωση του δέρματος. Εμ… Το καυτό νερό αφυδατώνει πολύ την επιδερμίδα, αλλά προκαλεί και χαλάρωση. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις.
Αμελείς την επίσκεψη στον δερματολόγο σου. Όπως πας στον γυναικολόγο ή στον οδοντίατρο, έτσι πρέπει πού και πού να πηγαίνεις στον δερματολόγο. Αυτός είναι ο ειδικός για να παρακολουθεί το δέρμα σου, να σε συμβουλεύει τι να επιλέγεις και τι να αποφεύγεις.
Δοκιμάζεις όλα τα skincare tips από τα social media. Οκ, μερικά μπορεί να έχουν αποτέλεσμα. Άλλα, όμως, μπορεί να είναι εντελώς καταστροφικά για το δέρμα σου.
Ξεχνάς την περιοχή του λαιμού. Μπορεί να ενυδατώνεις όλο το πρόσωπό σου, αλλά… πάντα ο λαιμός μένει παραπονεμένος. Παραδέξου το! Επειδή ακριβώς το δέρμα στην περιοχή του λαιμού είναι πολύ λεπτό και αποτυπώνει ολοφάνερα την ηλικία μας, θέλει και την απαραίτητη φροντίδα. Άπλωσε, λοιπόν, στον λαιμό ό,τι skincare προϊόν χρησιμοποιείς σε όλο το πρόσωπό σου.
Χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι για πολύ καιρό. Καθώς περνά ο χρόνος οι λεπίδες του ξυραφιού καταστρέφονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν ξυρίζεσαι, να δημιουργούνται τρίχες με φορά προς τα μέσα, ερεθισμοί και κοκκινίλες. Καλό είναι να αλλάζεις ξυραφάκι μετά από δύο με τρεις χρήσεις, λοιπόν.
Κάνεις υπερ-απολέπιση. Το ήξερες ότι η υπερβολική απολέπιση είναι αιτία για εμφάνιση ακμής; Κι όμως! Για αυτό δεν χρειάζεται παρά να απολεπίζεις το δέρμα σου μία με δύο φορές την εβδομάδα.
Δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου. Βαριέσαι ή βιάζεσαι και… η ενυδατική πάει περίπατο. Το δέρμα σου, όμως, μετά είναι πάντα αφυδατωμένο. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις. Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις μια καθημερινή ρουτίνα τη χρήση της ενυδατικής κρέμας σου.
Ξεχνάς τον καθαρισμό προσώπου πριν πέσεις για ύπνο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα βακτήρια θα αναπτυχθούν και θα «καθίσουν» στο δέρμα σου αν ξεχάσεις να το πλύνεις πριν κοιμηθείς. Αν, μάλιστα, ξαπλώσεις έχοντας make up, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα…Τα σπυράκια δεν τα γλιτώνεις με τίποτα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi