Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Ο Μασκ κάνει λόγο για μείωση της τιμής της συμφωνίας στο Twitter.

Τώρα ο μεγιστάνας της τεχνολογίας μιλά για μείωση της προσφοράς στους μετόχους της διαδικτυακής υπηρεσίας.

Ο τεχνολογικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προσφέρει φθηνότερη τιμή για την απόπειρα εξαγοράς του στο Twitter. Μια συμφωνία σε χαμηλότερη προσφορά «δεν αποκλείεται», είπε ο Μασκ σε βιντεοσυνέντευξή του σε συνέδριο. Οι μετοχές του Twitter έκλεισαν την ημέρα στις ΗΠΑ με πτώση οκτώ τοις εκατό στα 37,38 δολάρια. Αυτό απέχει πολύ από τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή που έχει υποσχεθεί μέχρι στιγμής στους μετόχους του Twitter ο επικεφαλής της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Ο Μασκ οδήγησε τη μετοχή σε πτώση ο ίδιος το Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας τη συμφωνία για την αγορά του Twitter «προσωρινά σε αναστολή». Πρώτα θέλει να περιμένει τους υπολογισμούς που θα δείξουν ότι οι λογαριασμοί χωρίς πραγματικούς χρήστες αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα λιγότερο από το πέντε τοις εκατό. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Μασκ μπορεί να θέσει σε αναμονή τη συμφωνία του με το διοικητικό συμβούλιο του Twitter από νομική άποψη. «Όσες περισσότερες ερωτήσεις κάνω, τόσο περισσότερο ανησυχώ», είπε ο Μασκ κατά την εμφάνισή του στο συνέδριο. Εκτίμησε ότι τα ψεύτικα προφίλ αντιπροσώπευαν τουλάχιστον το ένα πέμπτο όλων των λογαριασμών Twitter – αλλά δεν έδωσε καμία βάση για αυτό. Ο Μασκ είχε αρνηθεί μια εις βάθος ανασκόπηση των βιβλίων του Twitter πριν από τη συμφωνία εξαγοράς. Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, προσπάθησε να εξηγήσει τη μεθοδολογία της υπηρεσίας για την εκτίμηση του αριθμού των λογαριασμών spam και bot σε μια σειρά από tweets. Έγραψε επίσης ότι τέτοιες εκτιμήσεις είναι δύσκολο να γίνουν εκτός της εταιρείας. Ο Μασκ απάντησε με ένα emoji και ρώτησε, μεταξύ άλλων, εάν το Twitter είχε προσπαθήσει απλώς να καλέσει χρήστες με ύποπτους λογαριασμούς. Αυτή η ιδέα γελοιοποιήθηκε αμέσως από τους ειδικούς. Το Twitter καλεί τον αριθμό των 229 εκατομμυρίων καθημερινών χρηστών που μπορεί να φτάσει η υπηρεσία με τις διαφημίσεις της. Οι ψεύτικοι λογαριασμοί που εντόπισε το Twitter έχουν ήδη αφαιρεθεί από αυτόν τον αριθμό. Σοβαρή παραπληροφόρηση;

Ο Μασκ είπε στο συνέδριο ότι πιστεύει ότι ένα σημαντικά υψηλότερο ποσοστό λογαριασμών bot από αυτό που αναφέρεται θα ήταν σοβαρή παραπληροφόρηση. Η συμφωνία με το Twitter προβλέπει ότι οι πλευρές μπορούν να αποχωρήσουν από τη συμφωνία σε περίπτωση μαζικών αποκλίσεων. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι υπερβολικά ανακριβείς αριθμοί λογαριασμών Twitter θα γίνονταν δεκτοί ως επαρκής λόγος για τον τερματισμό μιας συμφωνίας σε μια δικαστική υπόθεση μεταξύ του Μασκ και του Twitter.

Η συμφωνία προβλέπει ποινή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων εάν κάποια πλευρά παραβιάσει τη συμφωνία. Ο Μασκ είχε συμφωνήσει σε μια συμφωνία αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το διοικητικό συμβούλιο του Twitter. Αλλά εξακολουθεί να εξαρτάται από αρκετούς μετόχους που θέλουν να του πουλήσουν τις μετοχές τους. Το Twitter και ο Μασκ ήθελαν προηγουμένως να ολοκληρώσουν την εξαγορά μέχρι το τέλος του έτους. Τους τελευταίους μήνες, έχει ήδη αγοράσει ένα καλό μερίδιο εννέα τοις εκατό στο Twitter στο χρηματιστήριο.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: ntv.de, uzh/dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi