Ιστορία Πολιτισμός

Συγγραφέας από την Τουρκία γράφει βιβλίο για την Ελληνική μυθολογία και αποθεώνεται.

Η «Hürriyet» ετοίμασε μακροσκελές αφιέρωμα στον συγγραφέα από την Τουρκία – Τι απαντήσεις έδωσε για την ελληνική μυθολογία.

Τουρκία: Ονομάζεται Σερντά Μπουγιουκογιουντζού και βιώνει τη χαρά της έκδοσης του πρώτου του βιβλίου, υπό τον τίτλο «Αρχαία Ελληνική Μυθολογία: Η ερωτική ζωή των θεών».

Η «Hürriyet» ετοίμασε μακροσκελές αφιέρωμα στον συγγραφέα, ενώ παράλληλα τον… ανακρίνει.

«Γεννήθηκα στο Ντιγιαρμπακίρ και έζησα στη Σαμψούντα μέχρι το Γυμνάσιο. Η ανατροφή μας ήταν ακαδημαϊκή, αφού ο πατέρας μας ήταν παιδαγωγός. Είμαστε τρία αδέρφια. Η μητέρα μου είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα, ιδανική στη διαχείριση τεσσάρων ανδρών, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου. Όλοι είχαμε καθήκοντα στο σπίτι. Το ωριαίο πρόγραμμα στο σχολείο και τα ωράρια του σπιτιού μας, κρέμονταν στο ψυγείο», λέει για το παρελθόν του.

Λίγο αργότερα έρχονται οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις. Ιδού ένα απόσπασμα:

-Ποιος είναι ο πιο ξεχωριστός ήρωας της μυθολογίας για σας;

«Ίσως ο ημίθεος Ηρακλής. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να εκπληρώσει τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Είναι επίσης δυνατός και όμορφος. Η οικογενειακή του ζωή είναι πολύ σκοτεινή, αλλά εντάξει».

-Τι είναι η μυθολογία;

«Μπορούμε να πούμε ότι «η μυθολογία είναι η αφήγηση του κόσμου των θεών, ημίθεων και ηρώων, που πιστεύεται ότι υπήρχαν στην αρχαιότητα σε ένα παραμυθένιο, μυστηριώδες και συναρπαστικό ύφος». Επειδή είπα ελληνική μυθολογία, μη νομίζετε ότι η ιστορία εκτυλίσσεται μόνο στην Ελλάδα. Επηρέασαν τον κόσμο μέχρι την Ανατολία και όχι μόνο».

-Τι πόλεμο βλέπουν οι θεοί σαν αγώνα;

«Ο Πάρης προκαλεί τον Μενέλαο σε μονομαχία. Ο Μενέλαος δέχεται. Ετοιμάζεται ένας πολύ φυσιολογικός αγώνας. Σκεφτείτε το. Χιλιάδες πυρσοί φωτίζουν το σκοτάδι της νύχτας. Δύο όμορφοι άντρες έτοιμοι να πεθάνουν για την Ελένη. Όταν ο Πάρης πλησίασε στην ήττα, η Αφροδίτη παρενέβη, τον άρπαξε από το πεδίο της μάχης και τον παρέδωσε στη ζεστή, ασφαλή αγκαλιά της Ελένης. Στο μεταξύ, οι θεοί του Ολύμπου παρακολουθούν τα πάντα από ψηλά και συμμετέχουν σαν να παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα».

Δείτε από πού εμπνέεται ο συγγραφέας από την Τουρκία (και αμέτρητοι ακόμη άνθρωποι των τεχνών)

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας