Κοινωνία Κόσμος

Η αστυνομία ερευνά πυροβολισμούς στο Όσλο για «τρομοκρατική επίθεση»

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμό έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη νορβηγική πρωτεύουσα Όσλο.

Υπήρξαν επίσης αρκετοί σοβαρά τραυματίες, έγραψε η αστυνομία στο Όσλο νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Λίγο μετά το περιστατικό συνελήφθη ένα άτομο κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Σύμφωνα με το νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων Tore Barstad είπε ότι όλα έδειχναν ότι ήταν ένας μόνος δράστης. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, υπήρχαν τουλάχιστον τρεις σκηνές εγκλήματος.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διενεργεί έρευνα με την υποψία «τρομοκρατικής επίθεσης». Η αστυνομία αρχικά δεν έδωσε πληροφορίες για την ηλικία ή την ταυτότητα του συλληφθέντος. Σύμφωνα με το NRK, θα πρέπει να είναι γνωστός στην αστυνομία. Ο συλληφθείς δεν έχει μιλήσει ακόμη. Η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του, μετέδωσε το NRK. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πυροβόλα όπλα, δύο από τα οποία κατασχέθηκαν, σύμφωνα με το NRK επικαλούμενο τον Μπάρσταντ.

Ένας δημοσιογράφος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε έναν άνδρα με τσάντα να πλησιάζει στο σημείο, πήρε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Επικράτησε πανικός στο νυχτερινό κέντρο, σύμφωνα με τον σταθμό, επικαλούμενο έναν άλλο αυτόπτη μάρτυρα. Η εφημερίδα Aftenposten ανέφερε ότι το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Londoner Pub βρίσκεται σε έναν δημοφιλή δρόμο στο κέντρο του Όσλο. Αρκετοί πυροβολισμοί έπεσαν στο νυχτερινό κέντρο γκέι. Οι πολίτες βοήθησαν στη σύλληψη του ύποπτου, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη την αστυνομία. Η παρέλαση υπερηφάνειας υποτίθεται ότι θα πραγματοποιηθεί για 40η φορά στο Όσλο το Σάββατο. Οι διοργανωτές έχουν δημιουργήσει ομάδα κρίσης και ανακοίνωσαν το πρωί ότι οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με το Pride ακυρώθηκαν.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: lsc / DPA / AFP

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi