Ιστορία Πολιτισμός

Κεφάλι αρχαίου Ελληνικού αγάλματος, βρέθηκε στην Σμύρνη.

Το Τμήμα Ανασκαφών του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού έδωσε στην δημοσιότητα και ένα βίντεο 33΄΄ που δείχνει την στιγμή αποκάλυψης του αρχαίου αγάλματος! Βρέθηκε κατά τις ανασκαφές του Πανεπιστημίου Σμύρνης, Katip Çelebi, στην περιοχή που ονομάζεται «Eastern Vomitorium». Διαπιστώθηκε, λένε, ότι το κεφάλι του αγάλματος ανήκει σε σάτυρο της Ελληνικής μυθολογίας.

Κατά την Ελληνιστική Περίοδο, η Σμύρνη μεταφέρθηκε στην σημερινή της θέση, από την πρώτη της θέση, που ήταν στο Μπαϊρακλί / Bayraklı. Αναπτύχθηκε γρήγορα σε εμπορικό κόμβο. Τον 2ο αιώνα μ.Χ., η Σμύρνη είχε εξελιχθεί σε μια μεγάλη ρωμαϊκή μητρόπολη, που εκτεινόταν από τα σημερινά Kadifekale έως το Konak, και από το Eşrefpaşa έως το Halkapınar, τα ερείπια της οποίας διακρίνονται ακόμη σήμερα στην περιοχή Çankaya της συνοικίας Konak.

Η Σμύρνη σύμφωνα με τον γεωγράφο Στράβωνα «είναι η πιο όμορφη από όλες τις πόλεις», που όφειλε την γοητεία της στις αρχιτεκτονικές δομές και το σχέδιο πόλης της!

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας