Άρθρα Ρεπορτάζ

Αχαριστία: Η μάστιγα της εποχής και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί

Ησοφή ρήση των αρχαίων υμών προγόνων: «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος…», είναι μέχρι και σήμερα επίκαιρη.

Δυστυχώς, σήμερα είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο και όλοι έχουμε συναντήσει τέτοιους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που φέρονται με αχαριστία σε άλλους ανθρώπους, έχουν την τάση να αντιλαμβάνονται τα πράγματα με την αρνητική τους όψη, κι όχι βλέποντας και την θετική τους πλευρά. Έτσι, όπως οι ίδιοι βιώνουν τις καταστάσεις, έτσι έχουν μάθει να συμπεριφέρονται και στους άλλους.
Πηγή εικόνας: /www.newsnowgr.com
Πώς μπορείς να αντιδράσεις και πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τους αχάριστους ανθρώπους
-Συζητάς ανοιχτά μαζί του γι’ αυτό που σε στεναχωρεί στη συμπεριφορά του, έτσι ώστε να καταλάβει κι ο ίδιος ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται δεν είναι σωστός. Για να αλλάξει ένας άνθρωπος, είναι απαραίτητο να καταλάβει το λάθος του, ώστε να έχει την ευκαιρία να επανορθώσει

– Δώσε λίγο χρόνο και μια ευκαιρία να δεις μήπως υπάρχει θέληση για αλλαγή από το άλλο άτομο. Αν δεις ότι συνεχίζει να κινείται στους ίδιους ρυθμούς και δεν αλλάζει, έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις αν θέλεις ή όχι να συναναστρέφεσαι μαζί του.

– Δείξε ξεκάθαρα και με πράξεις την δυσαρέσκεια σου απέναντι του και την διαφοροποίηση σου για την στάση του. Πες και όχι, προκειμένου να καταλάβει οτι δεν είναι πάντα αυτονόητη και δεδομένη η παρουσία σου στην ζωή του
– Άρχισε να δείχνεις ότι δεν θέλεις επαφή μαζί του, εφόσον διαφωνείς με την μη αποδεκτή συμπεριφορά του σε εσένα και πιθανόν σε άλλους ανθρώπους.
-Είναι δικαίωμα σου ακόμη και να απομακρυνθείς. Μια τέτοια συμπεριφορά δεν σου αρμόζει και δεν είναι δίκαιο να ανέχεσαι να σε αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο. Στο διάστημα αυτό, στο οποίο έχεις δείξει ότι έχεις απομακρυνθεί ίσως να εκτιμήσει την αξία σου ως άτομο και ίσως αναθεωρήσει. Ίσως και όχι. Αν συνεχίζει να είναι αχάριστος και να μην σε σέβεται, μπορείς οριστικά να μην έχεις επικοινωνία μαζί του. Από εσένα εξαρτάται η απόφαση.
Όταν δίνεις αγάπη από την καρδιά σου.
Όταν αναφερόμαστε στο να μπορούμε να δίνουμε στους άλλους, δεν αναφερόμαστε απαραίτητα σε υλικά αγαθά, αλλά στο να μπορούμε να δώσουμε απλόχερα την αγάπη μας, χωρίς να προσδοκούμε το αντίστοιχο  ως αντάλλαγμα.
Η ανιδιοτελής αγάπη ενώνει τους ανθρώπους. Όταν εξωτερικεύουμε τα συναισθήματα μας στους γύρω μας, δεν το κάνουμε για να λάβουμε απαραίτητα ανταπόκριση, αλλά για να είμαστε οι ίδιοι σωστοί με τον εαυτό μας και να συμπεριφερόμαστε με τον σωστό τρόπο και στους άλλους.
Μην αδικείς τον εαυτό σου. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί έξω, που θέλουν να είσαι καλά. Γιατί να μην έχεις κοντά σου άτομα που σε κάνουν να χαμογελάς;

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή 1 πηγή 2 πηγή 3

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi