Πολιτική

Υπόθεση Καϊλή: L’ Echo: Συνελήφθη και κρατείται η Εύα Καϊλή – 4 συλλήψεις, 2 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα – Η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Εξελίξεις από το μέτωπο της υπόθεσης Καϊλή, καθώς η βελγική εισαγγελία με ανακοίνωση της ανακοίνωσε πως από τα έξι άτομα που έχουν προσαχθεί, οι 4 συνελλήφθησαν και 2 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για ονόματα, οπότε δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, ποιοι έχουν συλληφθεί.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά

Οι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά – Δεν κατονομάζεται η Εύα Καϊλή, ούτε διευκρινίζεται αν η κράτησή της μετατράπηκε σε σύλληψη, ούτε η τύχη του πατέρα της που εντοπίστηκε με τσάντα γεμάτη χρήματα

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών και δύο αφέθηκαν ελεύθερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για δωροδοκία από το Κατάρ, στην οποία προσήχθη για ανάκριση και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των βελγικών αρχών, οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Η ανακοίνωση έρχεται στο πλαίσιο «μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμ χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθξερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις.

Το Qatargate το σοβαρότερο σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια – Ο ρόλος της Καϊλή

Ως το «πλέον σοκαριστικό και σοβαρό σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια» περιγράφει το Politico σε εκτενές αφιέρωμα στο QatarGate, το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει το Ευρωκοινοβούλιο και στο οποίο εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Ειδικότερα, εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων των βελγικών αρχών για την εξέλιξη της υπόθεσης το Politico επικαλείται ειδικούς και αναλυτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για το «πιο σοβαρό, σοκαριστικό και διαβόητο» σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και πολλά χρόνια.

Μπορεί το σκάνδαλο να μην αφορά «μεγάλα ονόματα» του Ευρωκοινοβουλίου, ωστόσο στο Politico τονίζουν ότι οι «συναλλαγές» με το Κατάρ, αποδεικνύεται πως ήταν μία έξυπνη «επένδυση» της χώρας του Κόλπου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης στην αποθεωτική για το Κατάρ ομιλία της Εύας Καϊλή για το Κατάρ τον περασμένο μήνα στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ««ιστορική μεταμόρφωσή» της αραβικής μοναρχίας ως προς τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει επίσης το δημοσίευμα, στο Κατάρ στόχευαν συγκεκριμένα άτομα. Ο σύντροφος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έχει επίσης κρατηθεί από τις αρχές. Έχει τον ρόλο του συμβούλου για ζητήματα της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Τέλος, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Εύα Καϊλή φέρεται να αγνόησε επίσης ευρωβουλευτές σε ένα πάνελ αφιερωμένο στη Μέση Ανατολή, όταν αποφάσισε να κάνει δικό της ελεύθερο επαγγελματικό ταξίδι στη χώρα, πριν το Μουντιάλ, για να διαπιστώσει τις αλλαγές της εργατικής νομοθεσίας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi