Άρθρα Ρεπορτάζ

Συνήθειες με τις οποίες συνδυάζουμε μόρφωση και διασκέδαση

Γράφει η Ελένη Γκιάτα

Ηκαθημερινότητα, με απαιτητικούς ρυθμούς, “απορροφά” αρκετές ώρες από τον χρόνο σας, με αποτέλεσμα να έχετε βάλει την ανάγκη σας για ψυχαγωγία, σε δεύτερη μοίρα. Το άγχος, το τρέξιμο, οι υποχρεώσεις, όλο και κάτι τυχαίνει και σας.. αποσυντονίζει; Καιρός να δράσετε..

Το διάβασμα ενός βιβλίου που θα μας εφοδιάζει με νέες γνώσεις 

Θυμάσαι εκείνο το βιβλίο περιπέτειας, που αγόρασες πριν ένα δίμηνο, και που ακόμα δεν έχεις βρει την κατάλληλη στιγμή για να το διαβάσεις;

Με την πρώτη ευκαιρία, και για δύο ώρες τη μέρα, αφότου θα έχεις τελειώσει τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου, μπορείς να το βάλεις στο πρόγραμμα ώστε να το τελειώσεις μέσα στον επόμενο μήνα.

Κάθε σελίδα του θα σε κάνει να μεταφερθείς νοερά στον τόπο και στον χρόνο, στα οποία αναφέρεται το βιβλίο. Διευρύνοντας τους ορίζοντες σου, θα αποκομίσεις νέες γνώσεις, ίσως κάποιες λέξεις που δεν έχεις ακούσει σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θελήσεις να ανατρέξεις σε λεξικό, ώστε να μάθεις τη σημασία τους.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι χάσιμο χρόνου, αλλά ένας από τους πιο εποικοδομητικούς τρόπους να περάσεις όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο σου.

Το περπάτημα, άλλη μια ηλιόλουστη μέρα 

Η σημερινή ημέρα, είναι ιδανική για μια βόλτα; Ευκαιρία για έναν περίπατο! Αν έχετε σκύλο, μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα του με το περπάτημα.

Είτε μόνος, είτε με έναν φίλο/φίλη σας, να κανονίσετε να πάτε μαζί για περπάτημα, έτσι θα μπορέσετε κάνετε την γυμναστική σας, και θα έχετε τον χρόνο να μιλήσετε με την ησυχία σας.

Αδράξτε τη μέρα, όντας δραστήριοι και μην αποχωρίζεστε το με χαμόγελο σας!

‘’Ακονίζουμε’’ το μυαλό μας.. διασκεδάζοντας! 

Πηγή: https://thessmama.gr

“Επιστρατεύοντας” τη στρατηγική μας, το μυαλό και τη μνήμη μας, μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε και να γελάσουμε, με επιτραπέζια παιχνίδια, ακόμα και στην περίπτωση που το παιχνίδι δεν εξελιχθεί όπως είχαμε στο νου. Ακόμα και αν χάσουμε, θα είναι κατά κάποιο τρόπο ένα μάθημα, ώστε να καταλάβουμε ότι δε μπορούμε πάντα να κερδίζουμε. Επίσης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε και τη νίκη των άλλων και να παραδεχόμαστε την ήττα μας.

‘Ένα νέο χόμπι μας κάνει πιο δημιουργικούς

Η νέα ενασχόληση σου με κάτι που σου αρέσει, θα είναι μια συναρπαστική ιδέα για να δοκιμάσεις να ασχοληθείς με κάτι, που πραγματικά σου κινεί το ενδιαφέρον, ώστε να περνάει πιο ευχάριστα η καθημερινότητα σου. ‘Ένα νέο χόμπι, όπως: ο εθελοντισμός, το γράψιμο στίχων, η κατασκευή μιας χειροτεχνίας, η κατασκευή κοσμημάτων, η ζωγραφική, κλπ. , θα σε κάνει να νιώσεις πιο δημιουργικός, κάνοντας κάτι παραγωγικό που εσύ έχεις επιλέξει και που θέλεις πραγματικά.

Αν καταφέρεις να εξελίξεις το χόμπι σου σε επάγγελμα, θα έχεις τη δυνατότητα να συνδυάσεις την ευχαρίστηση της διασκέδασης, και της δημιουργικότητας, μέσω της απασχόλησης σου σε μια εργασία, από την οποία θα μπορείς να έχεις κάποιες οικονομικές απολαβές.

Η φροντίδα και περιποίηση του εαυτού μας

Η φροντίδα και η περιποίηση, μας κάνουν να νιώθουμε μεγαλύτερη ζωντάνια και αυτοπεποίθηση, όπως και περισσότερη αίσθηση σιγουριάς για τον εαυτό μας.

‘Ετσι, μας βγαίνει να χαμογελάμε αυθόρμητα και αβίαστα.

‘Όταν κάνεις κάτι με χαρά και μεράκι

Οποίες ασχολίες κι αν επιλέξει κανείς να εντάξει στην καθημερινότητα του, εάν τις πραγματοποιεί με χαρά και ευχαρίστηση έχουν ένα τελείως διαφορετικό χρώμα. Καθετί αλλάζει, ανάλογα με την οπτική που εμείς, οι ίδιοι το βλέπουμε.

Πηγή 1   https://www.literature.gr/vivlia-gia-provlimatismo-gia-morfosi-gia-diaskedasi/

Πηγή 2   https://www.imagine-create.gr/xeirotexnies/ti-xompu-na-ksekiniso/

Πηγή κεντρικής εικόνας: https://empros.gr

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebook , twitter , instagram , youtube και Google news. Διαβάστε το e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, εγγραφείτε στη σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερωθείτε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi