Άρθρα Ρεπορτάζ

Θρυλικές αντίκες μιας άλλης εποχής ‘’ξεχύθηκαν’’ στους δρόμους και στην Έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης

Το φωτορεπορτάζ επιμελήθηκε η Ελένη Γκιάτα 

 

Κοπή βασιλόπιτας στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης 

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος, σήμερα στις 11 το πρωί στον χώρο του ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου.

Την ίδια στιγμή, στατική έκθεση Ιστορικών Αυτοκινήτων θα λειτουργεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιαρίου.

Η Έκθεση Ιστορικών Αυτοκινήτων προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου 

Από τις πρωινές κιόλας, ώρες, αρκετοί κάτοικοι του Πλαγιαρίου, αλλά και περαστικοί παρευρέθηκαν στην Κοινότητα του χωριού, προκειμένου να απολαύσουν από κοντά τα παλιά, αλλά εντυπωσιακά αυτοκίνητα.

Διαχρονικές και “αθάνατες” αντίκες ιστορικών αυτοκινήτων, όπως τα: Mini Cooper της δεκαετίας του’70, Jaguar MK II (’60), Simca 9 Aronde (Cambriolet) του 1951-1964, BMW 8 (1995), το θρυλικό Audi Sport Quattro S1 E2 (1985), BMW 2002tii (1950), το Mπλε γκολφ IV του Volkswagen Käfer  («Σκαθάρι», στα Γερμανικά- ο γνωστός “Σκαραβαίος”), (1972), κλπ. ήταν ήδη σταθμευμένα στην Κοινότητα του χωριού, λίγο πριν δοθεί η κοπή της βασιλόπιτας.

Οχήματα.. ακραίου κυβισμού παραμένουν διαχρονικά ακόμη και σήμερα

Την κούρσα τους με τα ιστορικά οχήματα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν οι λάτρεις των παλιών αυτοκινήτων που “παρέλασαν” στην Πλατεία του χωριού, τραβώντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του κόσμου που εντυπωσιασμένος κοίταζε με αμείωτο ενδιαφέρον το θέαμα, ακόμη και από μακριά.

 Αυτοκίνητα… ακραίου κυβισμού, αλλά αλώβητα στον χρόνο, με κάποια από αυτά να είναι πάνω από δύο λίτρα ή κάτω από 1.000 cc είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μικρά παιδιά, με τη συνοδεία των γονιών τους, αλλά και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, που έσπευσαν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιαρίου, για να τα δουν από κοντά. Οι παλιές και αγαπημένες, αντίκες, απαθανατίστηκαν από πλήθος κόσμου που έδωσε το παρόν στο event.  Παρότι τα αυτοκίνητα είναι “old generation” μονοπώλησε το ενδιαφέρον και ‘’τράβηξε’’ τα βλέμματα.

Η διοργάνωση ενός τέτοιου event, δεν είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος, δεδομένου ότι τα ιστορικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και αγαπητά από αρκετό κόσμο. Έχουν αυτό το κάτι, κάτι διαφορετικό αυτά τα αυτοκίνητα.

Αρκετοί νέοι μάλιστα, τίμησαν με την  παρουσία τους την εκδήλωση, και έτσι το νέο συναντήθηκε με το παλιό, σε μια “επίδειξη” πανδαισίας χρωμάτων που κυριαρχεί το παλιό, υπό τον φόντο του.. νέου.

Οι λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων συνεχίζουν να δεχίνουν την αδυναμία τους στα ‘’αθάνατα’’ οχήματα 

Οι λάτρεις του παλιού και κλασικού, δεν θα μπορούσαν να λείψουν. Δίνοντας το παρόν, έδειξαν έμπρακτα την αδυναμία και τη συνεχή προτίμηση τους στα παλιά μοντέλα αυτοκινήτων, που θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους.

Σαν από άλλη εποχή, οι αντίκες, όμως ο χρόνος ακόμα δεν τις “ξέφτισε”.  Τα εντυπωσιακά, ιστορικά αυτοκίνητα, παραμένουν ανεξίτηλα, σαν να μην έχουν επηρεαστεί από την πάροδο των ετών. Διατηρώντας τη ζωντάνια, το στυλ και την διαχρονικότητα τους, καταφέρνουν να βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Μιας άλλης εποχής αμάξια

Κι όμως τα ιστορικά, ρετρό αυτοκίνητα, σου δίνουν την αίσθηση ότι ο χρόνος δεν τα έχει “αγγίξει”. Όσο οξύμωρο κι αν μοιάζει, το παλιό, αλλά κλασικό, καταφέρνει να είναι και θα συνεχίζει να κοσμεί και να ομορφαίνει με την παρουσία του το “σήμερα”.

Η διαπίστωση ότι οι παλιότερες γενιές, φαίνεται πως κατάφεραν να μεταδώσουν τις αξίες και την ευαισθησία τους, στους νέους, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

”Old habits, die hard”

Αφουγκράζεται και αγγίζει  τον παλμό της σύγχρονης εποχής, αποδεικνύοντας πως παραμένει στην προτίμηση του κοινού ως κάτι αγαπημένο και μοναδικό, όσα χρόνια κι αν περάσουν..  ‘Οπως λέει το ομώνυμο τραγούδi των Dave Stewart and Mick Jagger: ‘Old habits, die hard”.

Η νεολαία, φαίνεται πως ακολουθεί τις συνήθειες των παλιότερων,  συνεχίζοντας να εκτιμά το σπάνιο, αλλά αυθεντικό. Το παλιό μπορεί να διαφέρει από το καινούριο, σε στυλ και καινοτομία, αλλά καταφέρνει να ξεχωρίζει..

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebook , twitter , instagram , youtube και Google news. Διαβάστε το e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, εγγραφείτε στη σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερωθείτε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi