Πολιτική

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις.

Κοινό μήνυμα από τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Τουρκίας έστειλαν οι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».
Δένδιας: «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα»

Μεβλούτ Τσαβούσογλου «Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη βοήθεια» , από την Αντιόχεια.

«Σε τέτοιες δύσκολες ημέρες φαίνονται οι καλοί γείτονες» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις διμερείς σχέσεις».

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του φονικού σεισμού» είπε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας, που αναφέρθηκε στις προσπάθειες διάσωσης που κατέβαλε η ΕΜΑΚ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα Κυριακή (12/2) την Τουρκία. Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Αδάνων ο υπουργός Εξωτερικών.

Τον υποδέχθηκε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν συνάντηση περίπου στα Άδανα και στη συνέχεια θα μεταβούν με ελικόπτερο στην Αντιόχεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές όπου έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στη προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης θα εξετασθούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες, ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του OCHA ( United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) σε Τουρκία και Συρία.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

 

 

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi