Ιστορία Πολιτισμός

Ταινία βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου θα γυριστεί στην Ελλάδα.

Μια επική ταινία βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό κλασικό του Ομήρου, «Η Οδύσσεια» θα γυριστεί εν μέρει στην Ελλάδα.

Με πρωταγωνιστές τον Ralph Fiennes ως Οδυσσέα και τη Juliette Binoche ως την αγαπημένη του σύζυγο Penelope, η παραγωγή του «The Return» αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα αυτή την άνοιξη στην Κέρκυρα και την Πελοπόννησο, πριν συνεχίσει στην Ιταλία, αναφέρει το Variety.

Η Bleecker Street, η οποία έχει πάρει τα δικαιώματα της ταινίας, θα την κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το 2024.

Το Variety λέει ότι η ταινία είναι συμπαραγωγή Ιταλίας-Ελλάδας-ΗΒ-Γαλλίας. Σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ Ουμπέρτο Παζολίνι, το «The Return» θα πρωταγωνιστήσει επίσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, βραβευμένο με το Βραβείο καλύτερου νέου ηθοποιού, Τσάρλι Πλάμερ.

Η Grecian Delight στηρίζει την Ελλάδα.

Σύνοψη της ταινίας βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη της ταινίας, που μοιράζεται το Variety: Μετά από 20 χρόνια μακριά, ο Οδυσσέας (Φάινς) ξεβράζεται στις ακτές της Ιθάκης, καταβεβλημένος και αγνώριστος. Ο Βασιλιάς τελικά επέστρεψε στο σπίτι του, αλλά πολλά έχουν αλλάξει στο βασίλειό του από τότε που έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο.

Η αγαπημένη του σύζυγος Πηνελόπη (Μπινός) είναι τώρα φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, κυνηγημένη από τους πολλούς φιλόδοξους μνηστήρες της για να επιλέξει έναν νέο σύζυγο, έναν νέο βασιλιά.

Ο γιος τους Τηλέμαχος (Πλάμερ), που έχει μεγαλώσει χωρίς πατέρα, αντιμετωπίζει τον θάνατο στα χέρια των μνηστήρων που τον βλέπουν ως εμπόδιο στην ανελέητη καταδίωξη της Πηνελόπης και του βασιλείου. Άλλαξε και ο Οδυσσέας.

Πληγωμένος από την εμπειρία του στον πόλεμο, δεν είναι πλέον ο ισχυρός πολεμιστής που θυμάται ο λαός του. Αλλά αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του για να ξαναβρεί τη δύναμη που χρειάζεται για να σώσει την οικογένειά του και να κερδίσει ξανά την αγάπη που έχασε.

Η Οδύσσεια, όπως και η Ιλιάδα, χωρίζεται σε 24 βιβλία, που αντιστοιχούν στα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

Στο μεσαίο τμήμα του ποιήματος (Βιβλία 9-12), ο Οδυσσέας περιγράφει όλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισε προσπαθώντας να γυρίσει σπίτι. Αυτά περιλαμβάνουν τέρατα διαφόρων ειδών, μια επίσκεψη στη μετά θάνατον ζωή, κανίβαλους, ναρκωτικά, δελεαστικές γυναίκες και την εχθρότητα του ίδιου του Ποσειδώνα. Αυτές οι προκλήσεις μοιάζουν με αυτές των προηγούμενων ηρώων όπως ο Ηρακλής και ο Ιάσονας.

Στην Ιλιάδα, ο ήρωας Αχιλλέας δεν αντιμετωπίζει τέτοιες προκλήσεις, γεγονός που δείχνει ότι η Οδύσσεια έχει μια πολύ διαφορετική ιδέα για τον ηρωισμό.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας