Ενέργεια

Το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 3% καθώς ο υψηλός πληθωρισμός δείχνει να τονώνει τη ζήτηση.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 2 δολάρια το βαρέλι στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο ότι τα πρόσφατα στοιχεία θα προκαλέσουν πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, πιέζοντας την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση καυσίμων.

Τα συμβόλαια του αργού Brent διαμορφώθηκαν στο 3%, χαμηλότερα στα 80,60 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate (WTI) στα 3%, φθάνοντας στα 74,05 δολάρια το βαρέλι.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έδειξαν ότι η πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed συμφώνησε ότι οι κίνδυνοι υψηλού πληθωρισμού παρέμειναν «βασικός παράγοντας» στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής και δικαιολογούσαν συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων μέχρι να ελεγχθεί.

«Ενώ τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ θα πρέπει να σημαίνουν καλύτερη ζήτηση πετρελαίου, η ανησυχία είναι ότι αυτό αναγκάζει τη Fed να αυστηροποιήσει υπερβολικά τη νομισματική πολιτική για να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο», δήλωσε ο αναλυτής της UBS, Τζιοβάνι Σταούνοβο.
«Αυτό υποστηρίζει επίσης το δολάριο ΗΠΑ, το οποίο δεν βοηθάει στο πετρέλαιο».

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ ενισχύθηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθιστώντας το πετρέλαιο σε δολάρια πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Άλλες οικονομικές εκθέσεις των ΗΠΑ, ωστόσο, έδειξαν κάποια ανησυχητικά σημάδια για τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο. Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών μειώθηκαν τον Ιανουάριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τετάρτη. Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξάνονται κάθε εβδομάδα από τα μέσα Δεκεμβρίου, ανησυχώντας τους επενδυτές για τη ζήτηση στη χώρα.

Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει αύξηση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα. Επίσημα στοιχεία από τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών αναμένονται την Πέμπτη.

Η ζήτηση για αργό πετρέλαιο είναι εποχιακά χαμηλότερη με τα μεγάλα διυλιστήρια των ΗΠΑ να βρίσκονται σε βαθιά περίοδο συντήρησης, δήλωσε ο αναλυτής της Price Group, Phil Flynn.

Περίπου 1,44 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την ικανότητα διύλισης των ΗΠΑ αναμένεται να είναι εκτός λειτουργίας την εβδομάδα που λήγει στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IIR Energy.

Μια τεράστια χιονοθύελλα στις βόρειες πεδιάδες των ΗΠΑ και στην Άνω Μέση Δύση έχει επίσης πλήξει τη ζήτηση καυσίμων, με 3.500 πτήσεις να έχουν καθυστερήσει ή ακυρωθεί σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το FlightAware.com.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησαν σχεδόν 4% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Άλμα πάνω από τα 90 δολάρια στο πετρέλαιο και πτώση στα χρηματιστήρια μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

e-enimerosi

Φυσικό αέριο: Με τις αποθήκες γεμάτες βγαίνει από τον Χειμώνα η ΕΕ.

e-enimerosi

Τέλος οι 3D σεισμικές στην Κρήτη – Αποφάσεις ExxonMobil για γεωτρήσεις.

e-enimerosi