Κοινωνία Κόσμος

Η Κίνα ανοίγει τα σύνορά της για πρώτη φορά από το 2020.

Η Κίνα λέει ότι θα αρχίσει να εκδίδει όλες τις κατηγορίες θεωρήσεων σε αλλοδαπούς από την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023.

Η Κίνα λέει ότι θα αρχίσει να εκδίδει όλες τις κατηγορίες θεωρήσεων σε αλλοδαπούς από την Τετάρτη, αίροντας τα διασυνοριακά μέτρα ελέγχου που επέβαλε πριν από τρία χρόνια στην αρχή της πανδημίας COVID-19.

Η Κίνα σταμάτησε να εκδίδει βίζες σε αλλοδαπούς και διαβατήρια στους ανθρώπους της, στις αρχές του 2020, καθώς η ασθένεια κατέστρεψε την κεντρική πόλη Γουχάν.

Η επανέναρξη των υπηρεσιών θεώρησης καταργεί το τελευταίο από τα διασυνοριακά μέτρα ελέγχου που θεσπίστηκαν λόγω του ιού.

«Η επανέναρξη των αιτήσεων για όλους τους τύπους θεωρήσεων αφαιρεί ένα άλλο σημαντικό εμπόδιο στην επανέναρξη των κανονικών ταξιδιών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας», δήλωσε ο Τομ Σίμπσον, διευθύνων σύμβουλος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Κίνας-Βρετανίας, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

“Το συμβούλιο έχει ήδη δει τις αιτήσεις για επαγγελματικά ταξίδια και τις αφίξεις να αρχίζουν να αυξάνονται από τον Ιανουάριο, ωστόσο, αυτή η είδηση θα πρέπει να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επισκέψεων, ιδίως για τον τουρισμό”.

Περιοχές στην Κίνα που δεν απαιτούσαν βίζα πριν από την πανδημία θα επανέλθουν στην είσοδο χωρίς βίζα, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη. Αυτό θα περιλαμβάνει το νότιο τουριστικό νησί Hainan και κρουαζιερόπλοια που διέρχονται από το λιμάνι της Σαγκάης.

Η είσοδος χωρίς βίζα στον νότιο κατασκευαστικό κόμβο της Γκουανγκντόνγκ για αλλοδαπούς από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο θα ξεκινήσει επίσης ξανά.

Το υπουργείο είπε επίσης ότι οι αλλοδαποί που κατέχουν βίζες που εκδόθηκαν πριν από τις 28 Μαρτίου 2020 και εξακολουθούν να βρίσκονται εντός των ημερομηνιών ισχύος τους θα μπορούν επίσης να εισέλθουν στην Κίνα.

Το Πεκίνο άρχισε να δέχεται αιτήσεις για διαβατήρια από τους πολίτες του στις 8 Ιανουαρίου, αφού εγκατέλειψε απότομα τη στρατηγική μηδενικού COVID στα τέλη του περασμένου έτους. Απέσυρε επίσης τη μακροχρόνια οδηγία της κατά όλων των ταξιδιών στο εξωτερικό.

Δεδομένα από τα κινεζικά διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία Ctrip και Qunar, ειδικά κατά τη διάρκεια του Σεληνιακού Νέου Έτους προς τα τέλη Ιανουαρίου, ανέφεραν σημαντικές αυξήσεις στις κρατήσεις και τις αναζητήσεις πτήσεων προς το θέρετρο Sanya στο Hainan.

Πριν από την πανδημία, η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για εξερχόμενα ταξίδια, έχοντας αυξηθεί από 4,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2.000 σε 150 εκατομμύρια το 2018, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Κινέζοι είναι επίσης οι μεγαλύτεροι καταναλωτές στον κόσμο όταν βρίσκονται σε διακοπές, αντιπροσωπεύοντας 277 δισεκατομμύρια δολάρια ή το 16 τοις εκατό των συνολικών δαπανών του κόσμου το ίδιο έτος.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: Peter Parks/AFP]

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi