Ενέργεια

Το πετρέλαιο διολισθαίνει λόγω των φόβων ζήτησης, η αγορά περιμένει την απόφαση της Fed.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη μετά από νέες ενδείξεις χαμηλής ζήτησης και καθώς η αγορά περίμενε μια κρίσιμη απόφαση για τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent, τα οποία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 3% αυτή την εβδομάδα, υποχώρησαν κατά 30 σεντς, ή 0,40%, στα 75,02 δολάρια το βαρέλι στις 1026 GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 29 σεντς, ή 0,42%, στα 69,38 δολάρια.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου την Τρίτη έθεσαν υπό αμφισβήτηση τη ζήτηση αφού έδειξε απροσδόκητη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν πηγές, αψηφώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση.

Επίσημα στοιχεία από τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών, το στατιστικό σκέλος του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, αναμένονται αργότερα σήμερα.

Περαιτέρω εξασθένηση των τιμών ακολούθησε μια απροσδόκητη άνοδο του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο, αυξάνοντας τους φόβους για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων μια ημέρα πριν η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια.

Η αγορά θα αναζητήσει οδηγίες από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed των ΗΠΑ, η οποία ανακοινώνει την απόφασή της για τα επιτόκια.

Η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης είναι μια ανάκαμψη από την απότομη αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης που αναμενόταν πριν από την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή, που προκλήθηκε από την κατάρρευση δύο περιφερειακών τραπεζών.

«Θα ήταν μεγάλο σοκ αν η Fed επέστρεφε σε μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων τώρα λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Οι τιμές του Brent έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο την περασμένη εβδομάδα από το 2021, λόγω της ανησυχίας ότι η καταστροφή των τραπεζικών μετοχών θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση και να μειώσει τη ζήτηση καυσίμων.

Μια έκτακτη διάσωση της Credit Suisse το Σαββατοκύριακο βοήθησε στην αναζωογόνηση των τιμών του πετρελαίου.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Άλμα πάνω από τα 90 δολάρια στο πετρέλαιο και πτώση στα χρηματιστήρια μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

e-enimerosi

Φυσικό αέριο: Με τις αποθήκες γεμάτες βγαίνει από τον Χειμώνα η ΕΕ.

e-enimerosi

Τέλος οι 3D σεισμικές στην Κρήτη – Αποφάσεις ExxonMobil για γεωτρήσεις.

e-enimerosi