Εθνικά Θέματα

Δένδιας: Η Αθήνα είναι έτοιμη για έναρξη διαλόγου με την Άγκυρα.

Η Αθήνα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για έναρξη διαλόγου με την Άγκυρα, ακόμα και την επομένη των εκλογών του Μαΐου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Υπέδειξε πως ο διάλογος πρέπει να διεξαχθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και με συγκεκριμένους όρους.

Τόνισε επίσης ότι μετά την επίσκεψή του στις σεισμόπληκτες περιοχές της Αντιόχειας, υπήρξε αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο κύριος Δένδιας επισήμανε πως η Τουρκία, πέρα από το γεγονός ότι δεν παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, δεν έχει καν πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε ότι συγκεκριμένη στάση της Αγκυρας, αποτελεί μία σαφή επιλογή της τουρκικής ηγεσίας.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή: riknews.com

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi