Ιστορία Πολιτισμός

Ιστορίες από το Βυζάντιο: Η Τετραρχία.

Μία νέα συνεργασία ξεκινά με το Byzantio explained και την παρουσίαση της πολύτιμης δουλειάς τους μέσα από podcasts και video.

Στο πρώτο επεισόδιο θα ταξιδέψουμε στις αρχές του 4ου αιώνα και θα μιλήσουμε για την Τετραρχία, το σύστημα διακυβέρνησης με το οποίο ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός προσπάθησε να τερματίσει μισό αιώνα αναρχίας. Το σχέδιο που επινόησε αποτέλεσε την βάση από την οποία αναδύθηκαν νέοι, φιλόδοξοι διεκδικητές της εξουσίας, όπως ο Κωνσταντίνος και ο Μαξέντιος.

Η νέα σειρά audio documentary “Ιστορίες από το Βυζάντιο, σε κείμενα και αφήγηση του Δημήτρη Μπογδάντσαλη αποτελεί μία παραγωγή του Byzantio explained, σε συνεργασία με τους Byzantine Tales. Ο Δημήτρης εκτός από μέλος της ομάδας του Byzantio explained, είναι και υποψήφιος διδάκτορας Βυζαντινής Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας