Γερμανία

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Ντόρτμουντ είναι χωρίς εμπόδια πλέον, η ανακαίνιση συνεχίζεται.

Η Deutsche Bahn γιορτάζει ένα «ορόσημο» στην ανακαίνιση του σταθμού. Ξεκίνησε το 2018 αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Ντόρτμουντ είναι πλέον χωρίς εμπόδια. Αυτό αναφέρθηκε από την Deutsche Bahn την Τετάρτη και έκανε λόγο για ένα «ορόσημο». Ο κεντρικός σταθμός του Ντόρτμουντ είναι ένας από τους σημαντικότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς μεγάλων αποστάσεων στη Γερμανία και έχει εκσυγχρονιστεί εκτενώς από το 2018 κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων λειτουργιών. Η εταιρεία τόνισε ότι αποτελεί βασικό βήμα το ότι όλες οι πλατφόρμες μπορούν πλέον να προσεγγιστούν χωρίς σκάλες.

«Εν τω μεταξύ, πέντε πλατφόρμες έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως και εξοπλιστεί με νέα έπιπλα πλατφόρμας και σύγχρονα συστήματα πληροφοριών», δήλωσε ο σιδηρόδρομος. Η πλατφόρμα 3 πρόκειται να ανοικοδομηθεί πλήρως σε μήκος 210 μέτρων μέχρι το τέλος του έτους. Το καλοκαίρι του 2024, πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, η πλατφόρμα 2 θα ανακαινιστεί.

Μετά την Κολωνία, το Ντίσελντορφ, το Έσσεν και το Ντούισμπουργκ, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Ντόρτμουντ κατέχει την πέμπτη θέση στη NRW όσον αφορά τον αριθμό επιβατών και επισκεπτών.

Κεντρικός Σταθμός Ντόρτμουντ: Η πλατφόρμα 1 θα είναι η τελευταία που θα ανανεωθεί.

Οι ταξιδιώτες πρέπει ακόμα να αντιμετωπίσουν περιορισμούς. Εκτεταμένες εργασίες γίνονται και στην υπόγεια διάβαση πεζών και στη σύνδεση με τον αστικό σιδηρόδρομο: «Τα καταστήματα έχουν ήδη μετακομίσει και έχουν στήσει τα προσωρινά τους καταλύματα στον προαύλιο χώρο του σταθμού. Το εσωτερικό διαρρυθμίζεται στην υπόγεια διάβαση πεζών και στην αίθουσα σύνδεσης και στο βόρειο τμήμα ο υπάρχων χώρος εισόδου θα εκσυγχρονιστεί με νέα γυάλινη πρόσοψη».

Η βόρεια έξοδος έχει πλέον ανανεωθεί: ένας νέος ανελκυστήρας και μια νέα κυλιόμενη σκάλα τέθηκαν σε λειτουργία στις αρχές του έτους. Αυτό σημαίνει ότι ο κεντρικός σταθμός είναι προσβάσιμος χωρίς εμπόδια και από τις δύο πλευρές. Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή το 2024, ο κεντρικός σταθμός θα έχει 14 κυλιόμενες σκάλες και επτά ανελκυστήρες. Το τελευταίο βήμα είναι η μετατροπή της πλατφόρμας 1. «Πιθανώς την άνοιξη του 2025, τα τρένα θα μπορούν να σταματήσουν ξανά εκεί».

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: Red./dpa Αρχική εικόνα: Thomas Banneyer dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.