Ειδήσεις και ΝέαΚοινωνία Κόσμος

Καταδρομική επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη

Τι δήλωσε ο Πρέσβης μετά την επίθεση στην οικεία του – Έγιναν εννιά προσαγωγές

Ομάδα περίπου 10 ατόμων, έφτασαν στο σπίτι του Αμερικανού ΠρέσβηΤζέφρι Πάιατ πέταξαν μπογιές και ένα καπνογόνο κι αμέσως εξαφανίστηκαν. Οι Αρχές κινήθηκαν άμεσα και από τη γύρω περιοχή προχώρησαν σε εννιά προσαγωγές.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα, που αμερικανικοί «στόχοι» δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους. Στην αμερικανική πρεσβεία στην είσοδο του γκαράζ, άγνωστοι είχαν ρίξει καπνογόνο πριν από περίπου τρεις μήνες. Παράλληλα, είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του πρέσβη γίνεται στόχος επίθεσης.

Κι όλα αυτά, μια ανάσα από την αμερικανική πρεσβεία, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα πλέον φυλασσόμενα μέρη της πρωτεύουσας, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές.

Δεδομένη θεωρείται η αντίδραση της αμερικανικής πλευράς, τόσο δια στόματος του εν Ελλάδι πρέσβη, όσο κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού…

Ο Τζέφρι Πάιατ ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της ασφάλειας της πρεσβείας για το συμβάν και λίγο αργότερα τοποθετήθηκε για το συμβάν μέσω twitter.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη σημερινή πράξη βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα

Καταγγέλλουμε, με τον ισχυρότερο τρόπο, τη σημερινή πράξη βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβη της φιλικής μας χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και ανεύθυνη δράση, η οποία όμως δεν θα επηρεάσει τη φιλία και την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης.

πηγή: ethnos.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi