Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Ένα καλοκαίρι των φεστιβάλ για το CERN

Αυτό το καλοκαίρι οι επιστήμονες του CERN θα παρουσιάσουν τη φυσική των σωματιδίων σε φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για πολλούς, το καλοκαίρι σημαίνει συμμετοχή σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ. Τα μουσικά φεστιβάλ ειδικότερα έχουν επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και προσφέρουν νέες εμπειρίες σε περίεργους επισκέπτες του φεστιβάλ. Αυτό έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για να μοιραστεί το έργο του CERN και την επιστήμη εν γένει με νέα ακροατήρια, πολλοί από τους οποίους παραδέχονται ότι ποτέ δεν παρακολουθούν κανονικά επιστημονικά γεγονότα.

Με βάση την επιτυχία της συμμετοχής του CERN στο WOMAD , αυτό το καλοκαίρι βλέπει για πρώτη φορά τρία επιπλέον φεστιβάλ στο πρόγραμμα. 

Την Κυριακή, 30 Ιουνίου,  άνοιξε ένα νέο επιστημονικό περίπτερο στο φεστιβάλ Roskilde της Δανίας . Πάνω από τρεις ημέρες, η συνεργασία CERN με το Ινστιτούτο Niels Bohr θα προσφέρει συνομιλίες, εργαστήρια και ένα «σαλόνι» μαζί με μια νέα διαδραστική εγκατάσταση φωτισμού με διάμετρο έξι μέτρων και σχεδιασμένη για να μοιάζει με το LHC , το παρατσούκλι «Accelerator in the Sky ‘. Δεν ξεχνάμε το «PhysMobile», ένα κινητό εργαστήριο που διοικείται από τους επιστήμονες του Niels Bohr Institute, το οποίο θα τραβηχτεί σε όλο το τεράστιο κάμπινγκ για τα impromptu physics demos. 

Στο Φεστιβάλ Pohoda της Σλοβακίας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, η συνεργασία μεταξύ του CERN και του Πανεπιστημίου Comenius θα εγκαινιάσει τη Μαγική Επιστημονική Σκηνή. Κάθε μέρα αυτή η όμορφη ξύλινη υποδομή θα φιλοξενήσει συνομιλίες και εργαστήρια φυσικής, συμπεριλαμβανομένου ενός σετ DJ από τον Larry Lee του πειράματος ATLAS χρησιμοποιώντας το “Colliderscope”. Οι επισκέπτες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες μπροστά σε ένα φόντο σήραγγας LHC και να ζήσουν το CERN μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας. 

Την επόμενη εβδομάδα βλέπει μια άλλη συνεργασία, ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορα στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου μια ομάδα τσεχικών πανεπιστημίων και το CERN θα αποκαλύψουν τη νέα Μεγάλη Έκρηξη στα παλιά σίδερα στο φεστιβάλ της Czech Colors of Ostrava . Τέσσερις ημέρες παρουσιάσεων, εργαστηρίων και ακόμη και ζωντανής σύνδεσης Q & A στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA αποτελούν το πρόγραμμα. 

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικόWOMAD στο Ηνωμένο Βασίλειο . Αυτή ήταν η επιτυχία αυτής της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Lancaster και το Ινστιτούτο Φυσικής, από το πρώτο Φυσικό Περίπτερο το 2016, ότι σήμερα υπάρχει επίσημα ένα «Κόσμο Φυσικής» στο WOMAD (το οποίο έχει το όνομα World of Music Art and Dance. .. και τώρα Φυσική). Με τρεις σκηνές, την εγκατάσταση Accelerator in the Sky και φέτος ακόμη και ένα πλανητάριο, οι διοργανωτές προσπαθούν να κερδίσουν το ρεκόρ περισσότερων από 5500 συμμετεχόντων. 

Μάθετε περισσότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μέσω του hashtags των κοινωνικών μέσων #sciencepavilion #magicalscience #bigbangstage #physicspavilion

πηγή: home.cern

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi