Ειδήσεις και ΝέαΙστορία Πολιτισμός

ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων: Στο Φεστιβάλ θα σχηματίσουμε με τα σώματά μας τον αριθμό 353.000 προς τιμήν των προγόνων μας

Με πάνω από 300 χορευτές ο ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων θα συμμετάσχει στο 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. «Είμαστε πανέτοιμοι να τιμήσουμε τους προγόνους μας μέσα από την παρουσία μας στο Φεστιβάλ» ανέφερε στο pontos-news.gr η χοροδιδασκάλισσα του ΣΠΟΣ Σοφία Σαββίδου, η οποία κατάφερε να συντονίσει τις πρόβες με τις πατερίτσες της, καθώς το καλοκαίρι είχε ένα σοβαρό ατύχημα.

Η αποστολή του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων θα ξεκινήσει από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα διανυκτερεύσει στη συμπρωτεύουσα έχοντας δώσει δυναμικό παρών στο Φεστιβάλ.

«Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που συμμετέχουμε στο φετινό Φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Την παρουσία μας φέτος την αφιερώνουμε στους αδικοχαμένους προγόνους μας και θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού ανθεί και φέρει κι άλλο» τόνισε στο pontos-news η Σ. Σαββίδου. «Mαζί με τον χοροδιδάσκαλο Στέφανο Σιδηρόπουλο και μια μεγάλη ομάδα μουσικών δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό προετοιμάζοντας όσο το δυνατόν αρτιότερα τους χορευτές μας. Η τελευταία μας πρόβα έγινε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ασπροπύργου “Γεώργιος Τσόκας”» συμπλήρωσε η χοροδιδασκάλισσα και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης οι χορευτές του ΣΠΟΣ, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Παύλου Κουρτίδη θα σχηματίσουν με τα σώματά τους τον αριθμό 353.000 προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μαζί τους θα ταξιδέψουν και οι μουσικοί: Κώστας Φωτιάδης, Γιάννης Φωτιάδης και Γιώργος Παπαδόπουλος στη λύρα, Αλέξανδρος Κοπαλάς, Άκης Κοπαλάς, Γιάννης Ταϊλαχίδης και Φώτης Κοζυράκης στο τραγούδι, Αλέξανδρος Μιμίδης και Χάρης Παπαδόπουλος στα πνευστά, Νώντας Κυργιάκης, Παύλος Σταματίδης, Κώστας Γεωργιάδης και Γιώργος Σαρσαρίδης στο νταούλι και Παύλος Φωτιάδης στο λαούτο.

Ελένη Κάλλη

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi