ΔιασποράΕθνικά ΘέματαΕιδήσεις και Νέα

Ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων από την Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ

Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών, τα τμήματα νεολαίας της ΑΧΕΠΑ «Γιοι του Περικλή» και «Κόρες της Αθηνάς» πέτυχαν να εκδοθεί ψήφισμα της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ με το οποίο, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Ελλήνων την περίοδο 1914-1923.

Στο ψήφισμα που φέρει την υπογραφή του κυβερνήτη Φιλ Μέρφι η 28η Οκτωβρίου 2019 ανακηρύσσεται ως ημέρα του «ΟΧΙ» και αφιερώνεται στα θύματα της Γενοκτονίας.

«Η ημέρα του ΟΧΙ είναι μια ευκαιρία για όλη την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και για τους κατοίκους του Νιου Τζέρσεϊ, να αναγνωρίσουν την περήφανη ελληνική ιστορία και κληρονομιά, και να τιμήσουν τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», τονίζεται.

Ακόμα, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής ημέρας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, η πολιτεία τιμά και τη Γενοκτονία των Ελλήνων, «κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 1,2 εκατ. άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ενώ υπήρξαν και πολλοί άλλοι εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Να σημειωθεί ότι πρωτεργάτες για την υιοθέτηση του ψηφίσματος από την Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ είναι η Μαρία-Άννα Παντέλους και ο Πολ Παυλάκος.

πηγή: pontos-news.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος