Ειδήσεις και Νέα

Τι ετοιμάζουν για την Ελλάδα 200 χρόνια μετά το 1821: Η σημερινή ομιλία-ορόσημο παρουσία όλων των πολιτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Σαν μία Ελληνίδα «Χίλαρι Κλίντον», η κα Γιάννα Αγγελοπούλου ανακοίνωσε τι θα συμβεί από τούδε και στο εξής…

H πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, μίλησε σήμερα στην Βουλή με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Μια επανάσταση, κατά την οποία, χρησιμοποίησαν τους Έλληνες αγωνιστές και αντί για ελεύθερη πατρίδα, απλά αλλάξαμε αφεντικά.

Αυτά που τονίστηκαν στην σημερινή ομιλία οφείλουν να τα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες προκειμένου να γνωρίζουν την νέα πραγματικότητα, η οποία χρειάστηκε 5 χρόνια ακραίας αριστερής διακυβέρνησης, προκειμένου να «ριζώσει» στην Ελλάδα και απλά να γίνουν προσπάθειες πλέον, για να μην «ξεφύγουν» τα πράγματα.

«Τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους αποτελούν ορόσημο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα», είπε η κα  Αγγελοπουλου, εκκινώντας την ομιλία της.

Εμείς θα σταθούμε στα δύο πιο σημαντικά σημεία της εν λόγω ομιλίας.

Αφού η κα Αγγελοπούλου τόνισε την φράση «νέες εθνικές ταυτότητες», είπε:

«(5.29 στο παρακάτω βίντεο): Η επέτειος από τα 200 χρόνια της Επανάστασης προφανώς επιβάλλει να μιλήσουμε για την ίδια την Επανάσταση. Να την δούμε όχι μόνο ως μεγάλη στιγμή της Εθνικής μας ιστορίας, αλλά ως σημαντική ψηφίδα της παγκόσμιας ιστορίας, δίπλα στις άλλες μεγάλες επαναστάσεις, την αμερικανική και την γαλλική. Να μην την αντιμετωπίσουμε μόνο, όπως την μάθαμε από το σχολείο, ως αξιοθαύμαστα ηρωικά επιτεύγματα ή ως μαρτυρικές πράξεις γενναιότητας και αυτοθυσίας, αλλά αναδεικνύοντας την σύνδεσή της με τις κοσμογονικές αλλαγές που συνέβαιναν μέχρι τότε στην Ευρώπη και στην Αμερική».

Η Ελληνική επανάσταση λοιπόν δεν θα τιμάται (μόνο) όπως την μάθαμε στο σχολείο αλλά θα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των «κοσμογονικών αλλαγών» κατά την Γαλλική Επανάσταση.

Τι συνέβη στην Γαλλική Επανάσταση;

Έγινε η απαρχή, προκειμένου η Αριστερά (Κοινοβουλευτισμός – Νέα Τάξη Πραγμάτων) να αντικαταστήσει την Δεξιά (Μοναρχίες, Παλαιά Τάξη Πραγμάτων, «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια», σήμερα έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής και κυβερνά μέσω Κοινοβουλίων –Τραμπ, Πούτιν κ.α.)), επιδιώκοντας το τελικό στάδιο: Μια παγκόσμια αριστερόστροφη Κυβέρνηση, στο πλαίσιο μίας μεταμοντέρνας μορφής ενός Τέχνο-Κομμουνισμού.

Μην ξεχνάμε πως πολιτικοί της ευρύτερης Αριστεράς-Κεντροαριστεράς, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχουν ζητήσει να τιμάμε τους ήρωες του 1821, ως ευρωπαίους και όχι ως Έλληνες (βλ. Σία Αναγνωστοπούλου κοκ.

Πως θα μοιάζει η ελληνική κοινωνία που θα υποδεχθεί αυτή την αλλαγή-ορόσημο που θα έρθει στην ιστορική αντιμετώπιση της Ελληνικής Επανάσταση το 2021;

«(4.57 στο παρακάτω βίντεο): Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ». Ο τελευταίος είναι ένας 18χρονος, γιος «προσφύγων και μεταναστών» από την Συρία που μπήκε στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με υψηλή βαθμολογία.

Η νέα Ελλάδα λοιπόν που θα βλέπει πια με άλλο μάτι την Ελληνική Επανάσταση θα είναι πολυπολιτισμική και όχι πια ελληνοκεντρική.

Η ομιλία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και καλό θα είναι να την παρακολουθήσετε με προσοχή:

ΦΩΤΟ eurokinissi

πηγή: el.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi