ΔιασποράΕιδήσεις και Νέα

Η AOK Nordwest επιτρέπει την αναβολή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης

Η AOK Nordwest θέλει να βοηθήσει τους εργοδότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες οικονομικά στην κρίση του κορωνοϊού. Οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να αναβληθούν. 

Οι συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού δημιουργούν οικονομικά προβλήματα στους εργοδότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις. Οι αριθμοί παραγγελιών μειώνονται, οι αλυσίδες εφοδιασμού βρίσκονται σε κίνδυνο και η εργασία με μειωμένο ωράριο για τους υπαλλήλους να ζητείται σε πολλά μέρη. Η AOK Nordwest θέλει τώρα να βοηθήσει.

Προσφέρει στις γυναίκες της Βεστφαλίας και του Σλέσβιχ-Χολστάιν τη δυνατότητα να καταβάλλουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για μία ώρα. Με τον τρόπο αυτό, η ημερομηνία λήξης των εισφορών μπορεί να αναβληθεί. Αν η πληρωμή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης δεν ήταν δυνατή, η αναβολή μπορεί να ζητηθεί ανεπίσημα με σύντομο λόγο, εξηγεί η AOK Nordwest σε δελτίο τύπου της.

Απλοποιημένη γραφειοκρατία

Επιπλέον, ο καθορισμός των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους ρυθμίστηκε μη γραφειοκρατικά. Και εδώ, οι αυτοαπασχολούμενοι θα μπορούσαν να υποβάλουν μια άτυπη αίτηση που να αναφέρει τους λόγους της απώλειας και πόσο υψηλό θα είναι το εισόδημα στο μέλλον.

Η αναβολή καθιστά επίσης εφικτό τον ομοιόμορφο καθορισμό των ημερομηνιών διακανονισμού των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και του φόρου μισθών κατά τη δέκατη εργάσιμη ημέρα του μήνα, σύμφωνα με την ένωση των φορολογουμένων.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi