Ειδήσεις και Νέα

Von der Leyen ανακοινώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εργασίας μικρής διάρκειας

Το “βέβαιος” είναι το όνομα της πρωτοβουλίας που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τις χώρες της ΕΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση. Το μέσο πρέπει να εξασφαλίζεται με εγγυήσεις από όλα τα κράτη μέλη.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ursula von der Leyen, ανακοίνωσε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για βραχυπρόθεσμα οφέλη στην εργασία στην κρίση του κορωνοϊού. Η πρωτοβουλία “Σίγουρα” θα πρέπει να ωφελήσει την Ιταλία, την Ισπανία και όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, δήλωσε ο von der Leyen την Τετάρτη σε βίντεο μήνυμα στο Twitter. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα ένα νέο μέσο, ​​το οποίο θα πρέπει να καλύπτεται από εγγύηση από όλα τα κράτη μέλη.

Κατά την κρίση, οι εταιρείες χρειάστηκαν στήριξη που προσωρινά δεν είχαν εντολές, αλλά ήθελαν να κρατήσουν το προσωπικό τους. “Η έννοια της εργασίας μικρής διάρκειας ταιριάζει απόλυτα”, δήλωσε ο von der Leyen. Αυτό ήταν το μάθημα από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Την εποχή εκείνη, η Γερμανία, μεταξύ άλλων, είχε χρησιμοποιήσει τη στήριξη για εργασία με μειωμένο ωράριο. Η Von der Leyen ήταν αρχικά ομοσπονδιακή Υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων και μετά Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την κρίση.

“Σίγουρα” θα μπορούσε να είναι μια πραγματική βοήθεια, “Χάρη στην αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών κρατών μελών”, δήλωσε η von der Leyen. Αυτό θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της ύφεσης. Οι άνθρωποι θα γλιτώσουν “την τρύπα στο πορτοφόλι” και θα μπορούσαν να βοηθήσουν ξανά αμέσως μετά την κρίση.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi