Ειδήσεις και Νέα

Η Αυστρία θα θεσπίσει περιορισμούς νυχτερινής εξόδου από την Τρίτη

Με απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 8 μ.μ. και 6 π.μ. και διακοπή λειτουργίας, η Αυστρία θέλει να μειώσει τον αριθμό των μολύνσεων από τον κορωνοϊό. Ο Καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρζ ελπίζει να χαλαρώσει τον Δεκέμβριο.

Λόγω της μαζικής αύξησης νέων μολύνσεων με τον ιό, η Αυστρία περιορίζει μαζικά τη δημόσια ζωή. “Από την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, τα μεσάνυχτα έως τα τέλη Νοεμβρίου, θα υπάρξει ένα δεύτερο κλείδωμα στην Αυστρία”, δήλωσε το Σάββατο ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρτς ( ÖVP ).

Οι περιορισμοί εξόδου ισχύουν έπειτα σε εθνικό επίπεδο μεταξύ 8 μ.μ. και 6 π.μ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η έξοδος από το διαμέρισμα επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις πρέπει να κλείσουν, καθώς και η βιομηχανία ξενοδοχείων και φιλοξενίας – επιτρέπονται μόνο παραλαβές και παραδόσεις.

Σπορ χωρίς θεατές, παιδιά με μάσκες
Με εξαίρεση τα κορυφαία αθλήματα, οι εκδηλώσεις δεν πραγματοποιούνται πλέον, αλλά χωρίς κοινό. Τα σπορ αναψυχής επιτρέπονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους χωρίς φυσική επαφή. Οι πάροχοι εμπορίου και υπηρεσιών, όπως οι κομμωτές, παραμένουν ανοιχτοί. Τα παιδιά μέχρι τη δέκατη τάξη θα πρέπει «προς το παρόν» να συνεχίσουν στο νηπιαγωγείο και  με απαίτηση μάσκας από την ηλικία των έξι ετών  να πάνε στο σχολείο, στο γυμνάσιο οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα μαθήματά τους από το σπίτι.

“Είναι απαραίτητο να κάνουμε αυτό το βήμα για να αποφύγουμε την υπερφόρτωση του φαρμάκου εντατικής θεραπείας”, δήλωσε ο Kurz. “Στόχος μας είναι να ανοίξουμε σταδιακά τον Δεκέμβριο και να επιστρέψουμε σε μια λογικά φυσιολογική ζωή.”

Η κύρια επιτροπή του Κοινοβουλίου πρέπει ακόμη να εγκρίνει τα μέτρα την Κυριακή το απόγευμα. Το διάταγμα ισχύει έως τις 30 Νοεμβρίου, οι περιορισμοί εξόδου πρέπει να εγκρίνονται από το κοινοβούλιο κάθε δέκα ημέρες.

Οι περισσότερες λοιμώξεις σε άτομα “που ξέρουν, που τους αρέσουν”
Ο αριθμός των λοιμώξεων στην Αυστρία αυξάνεται σχεδόν καθημερινά για εβδομάδες. Η κυβέρνηση φοβάται ότι τα νοσοκομεία θα υπερφορτωθούν σύντομα. Το Σάββατο, η Αυστρία καταμέτρησε 5.349 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών στους σχεδόν εννέα εκατομμύρια κατοίκους της, μετά την καταγραφή της αξίας 5.627 νέων λοιμώξεων σε μία ημέρα την Παρασκευή.

Τις τελευταίες επτά ημέρες υπήρχε κατά μέσο όρο 301,1 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, στις ομοσπονδιακές πολιτείες του Vorarlberg και του Τιρόλου ακόμη και σημαντικά περισσότερο από 400 το καθένα.

“Οι περισσότερες από τις λοιμώξεις συμβαίνουν με άτομα που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, που τους αρέσει ο ένας τον άλλον”, τόνισε ο Κούρζ. Ως εκ τούτου, χαρακτήρισε τον νυχτερινό περιορισμό εξόδου “de facto απαγόρευση των επισκεπτών”. Επιτρέπεται να αφήσετε τον ιδιωτικό χώρο διαβίωσης μεταξύ 8 μ.μ. και 6 π.μ. για να χαλαρώσετε σε εξωτερικούς χώρους, για βασικές ανάγκες, για φροντίδα ή οικογενειακή υποστήριξη, για εργασία ή σε περίπτωση κινδύνου.

Δεν υπάρχει “αναζήτηση” σε ιδιωτικούς χώρους διαβίωσης
Ο κανονισμός περιέχει επίσης περιορισμούς επαφής, σύμφωνα με τους οποίους επιτρέπεται να συναντηθούν στο σπίτι μόνο άτομα από δύο νοικοκυριά. Ωστόσο, ο κανονισμός θα μπορούσε να αμφισβητηθεί νομικά, καθώς ο ιδιωτικός χώρος στην Αυστρία προστατεύεται αυστηρά από το σύνταγμα. “Η αστυνομία δεν θα αρχίσει να εξετάζει ιδιωτικές κατοικίες”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχαμέρ (ÖVP).

Η αποζημίωση πρέπει να καταβληθεί γρήγορα, υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Gernot Blümel (ÖVP). Οι επηρεαζόμενες εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν έως και το 80 τοις εκατό των πωλήσεών τους από την περίοδο σύγκρισης  κατά μέσο όρο τον προηγούμενο χρόνο, το πολύ 800.000 ευρώ. Η Blümel υπολόγισε ότι το συνολικό κόστος είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi