Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Το iPhone 12 στο τεστ: Η Apple επιδεικνύει επιτέλους μια ξεκάθαρη άκρη ξανά

Apple: το iPhone 12 στη δοκιμή

Είναι δελεαστικό να έχουμε το νέο iPhone 12. Ο εμβληματικός σχεδιασμός με τα δεξιά άκρα: τελικά πίσω. Η οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης: εντυπωσιακή. Φόρτιση μέσω MagSafe: ένα όνειρο.

Αλλά όχι! Παραμένω στο iPhone 11 (κυκλοφόρησε το 2019), το οποίο έχει ξεπεραστεί σε πολλά τεχνικά σημεία, αλλά εξακολουθεί να απέχει πολύ από πίσω. Από όλα τα νέα χαρακτηριστικά, το iPhone 12 είναι εξαιρετικά ελαφρύ και ασφαλές στο χέρι. Δεν μπορώ να αναφέρω γιγάντια άλματα όσον αφορά την ποιότητα της φωτογραφίας, του ήχου ή της οθόνης, όπως είχα ήδη ελπίζει.

Επειδή αυτός είναι ο τρόπος που συγκρίνετε δύο διαδοχικές γενιές iPhone: Οι βελτιώσεις είναι σχετικές, αλλά τελικά μικρές. Συνολικά, η αλλαγή από το iPhone 11 στο iPhone 12 δεν έχει νόημα.

Φαίνεται εντελώς διαφορετικό όταν χρησιμοποιείτε ένα πολύ παλαιότερο μοντέλο και περιμέναμε ανυπόμονα την κατάλληλη στιγμή. Θα άλλαζα αμέσως από ένα iPhone 5s ή iPhone 7 στο iPhone 12, χωρίς αμφιβολία. Μια αναβάθμιση μπορεί ακόμη και να εξεταστεί για χρήστες iPhone X. Η πολιτική ενημέρωσης υλικού της Apple μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη ή ακόμη και επιφυλακτική αλλά είναι πραγματικό πλεονέκτημα για μακροχρόνιους χρήστες iPhone. Διότι εάν το Cupertino μπορεί να κάνει ένα πράγμα, συνθέτει συνεκτικά συνολικά πακέτα. Ο προκάτοχος ήταν ήδη το ιδανικό και όχι υπερβολικό κινητό τηλέφωνο για την καθημερινή ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών και αυτό ακριβώς ισχύει και για το μοντέλο 2020. Το iPhone 12 είναι όμορφο, ισχυρό και λογικές τιμές.

Το καλύτερο smartphone είναι αυτό που πάντα θέλετε να έχετε μαζί σας και στο οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε. Το iPhone 12 της Apple όχι μόνο υπόσχεται αυτό, αλλά πληροί και αυτές τις απαιτήσεις με κυριαρχία που πολλοί άλλοι κατασκευαστές του κλάδου εξακολουθούν να μην μπορούν να αποπνέουν παρά τα εκπληκτικά φύλλα δεδομένων. Το να είναι δελεαστικό είναι πιθανώς μια μυστηριώδης τέχνη.

Οφέλη:

  • εντυπωσιακός και ελκυστικός σχεδιασμός
  • τέλεια κατασκευή
  • καλή οθόνη OLED
  • αξιόπιστη κάμερα με πολύ καλές φωτογραφίες και εξαιρετικές ιδιότητες βίντεο
  • Ομαλή λειτουργία χάρη στον κορυφαίο επεξεργαστή + iOS 14

Μειονέκτημα:

  • Η έκδοση 64 GB δεν συνιστάται σήμερα
  • Η οθόνη των 60 Hz είναι απογοητευτική σε αυτό το εύρος τιμών
  • Το MagSafe είναι επιτυχές, αλλά χρήσιμο μόνο με επιπλέον έξοδα
Apple iPhone 12: βαθμολογία
  • Εργασία, αίσθηση και σχεδιασμός: 9/10
  • Οθόνη: 8/10
  • Κάμερες: 8/10
  • Λογισμικό: 9/10
  • Απόδοση: 10/10
  • Τηλεφωνία και ήχος: 10/10
  • Μνήμη: 7/10
  • Μπαταρία και καθημερινή ζωή: 8/10

Συνολικά: 8,6 / 10

Σχεδιασμός iPhone 12: το μέλλον είναι στο παρελθόν

«Όλα ήταν καλύτερα»  μια βιασύνη που σπάνια αντέχει σε στενότερη επιθεώρηση. Ειδικά όχι στον κόσμο της τεχνολογίας smartphone, η οποία εξελίσσεται ραγδαία και κάνει συσκευές που είναι λίγων ετών να μοιάζουν με μουσικά κομμάτια. Μία από τις λίγες εξαιρέσεις είναι ίσως ο «παλιός» σχεδιασμός iPhone, ο οποίος τότε έδωσε σε μοντέλα όπως το iPhone 4 ή το iPhone SE (2016) έναν αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα. Μερικοί οπαδοί της Apple έδειξαν τις μύτες τους στην παρουσίαση του απορροφούμενου iPhone 6 και λαχταρούσαν την ημέρα που τα iPhone επιτέλους εμφανίζουν ξανά μια σαφή όψη.

iMac (2009), iPhone 12 και i Phone SE 2016: Τα καθαρά άκρα έχουν αποδειχθεί στην Apple (Εικόνα: GIGA)

Ήρθε η ώρα με το iPhone 12: Το πλαίσιο από αλουμίνιο τοποθετείται τακτοποιημένα γύρω από τη θήκη σαν μια επίπεδη ζώνη και σχηματίζει μια περιφερειακή ακμή στο πάνω και κάτω μέρος του τηλεφώνου. Αυτό φαίνεται υπέροχο και διασφαλίζει μια καλή αναμονή, για παράδειγμα κατά τη λήψη φωτογραφιών. Με ένα σταθερό χέρι μπορείτε ακόμη και να σταθείτε το iPhone 12 σε όρθια θέση. Οι γωνίες της οθόνης και τα γύρω άκρα του περιβλήματος στο μπροστινό μέρος (“στεφάνη”) παραμένουν στρογγυλεμένες στις γωνίες αυτό κοστίζει μερικά pixel της περιοχής προβολής, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που έχει πλέον καθιερωθεί στη βιομηχανία και η έλλειψη περιοχής προβολής δεν είναι σημαντική.

Το μπλε iPhone 12 είναι μπλε. Όχι “μπλε” ή “μεταλλικό μπλε”, αλλά μπλε σαν Sonic. (Εικόνα: GIGA)

Το “Ceramic Shield” χρησιμοποιείται στο μπροστινό μέρος – ένα γυαλί smartphone που, σύμφωνα με την Apple, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα θραυστό. Ακούγεται αξιέπαινο, αλλά δεν πρέπει να νοηθεί ως δωρεάν εισιτήριο για χρήση χωρίς κέλυφος. Το iPhone 12 μπορεί επίσης να σπάσει μετά από μια ατυχή πτώση σκάλες. Έχω δοκιμάσει αρκετές κατάλληλες περιπτώσεις, όλες προτείνονται. Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση:

Spigen Liquid Air : φθηνό πλαστικό κάλυμμα. Προστατεύει καλά χάρη στο υπερυψωμένο άκρο, κάθεται τέλεια, τα κουμπιά iPhone είναι πολύ εύκολο να πατηθούν. Παρά την κυματοειδή επιφάνεια, είναι κάπως ομαλή και δεν είναι τόσο εύκολο να πιάσει, όπως, για παράδειγμα, η αρχική θήκη σιλικόνης από την Apple.

Οθόνη iPhone 12: Τέλος OLED, αλλά …

Εάν έπρεπε ακόμη να λάμψετε πάνω στην οθόνη LC με ανάλυση “άπαχου” (1.792 × 828 pixel, 326 ppi) στο iPhone 11, μπορείτε να δείτε νέα στοιχεία με χαλαρό τρόπο στο iPhone 12. Ένας πίνακας OLED εξασφαλίζει την υψηλότερη αντίθεση, η ανάλυση είναι τώρα 2.532 x 1.170 pixel (460 ppi). Αυτό το σημείο επίθεσης έχει πλέον διαγραφεί.

Στην καθημερινή ζωή, ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο βαθύ όσο υποδηλώνουν οι αριθμοί. Ναι, όταν παρακολουθείτε μια ταινία στο σκοτάδι, το μαύρο είναι πραγματικά μαύρο. Η ευκρίνεια είναι αναμφίβολα, δεν υπάρχουν πια σκαλοπάτια εικονοστοιχείων. Όμως: Η οθόνη του iPhone 11 δεν χρειάζεται να κρύβεται σε άμεση σύγκριση. Η Apple εγκαθιστά πολύ καλά πάνελ που είναι πειστικά όσον αφορά τις γωνίες θέασης και την πιστότητα χρωμάτων – αυτό συνέβη ήδη με την προηγούμενη γενιά. Οι λάτρεις της τεχνολογίας θα δουν τις λεπτές διαφορές, αλλά ο μέσος καταναλωτής πιθανότατα θα σηκώσει τους ώμους του εδώ. Αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι το iPhone 12 διαθέτει μια από τις καλύτερες οθόνες που μπορούν να βρεθούν σε smartphone αυτήν τη στιγμή.

Όσοι του αρέσει ιδιαίτερα συμπαγής μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο iPhone 12 mini ( από 778 ευρώ ). Εδώ έχετε σχεδόν την ίδια απόδοση σε μικρότερη μορφή (διαγώνιος οθόνης 5,4 ίντσες αντί 6,1 ίντσες), αλλά επίσης χάνετε αισθητά διαθέσιμο χώρο και λίγη διάρκεια ζωής μπαταρίας σε εφαρμογές. Για μένα προσωπικά, το iPhone 12 είναι εύχρηστο και αρκετά ελαφρύ (162 γραμμάρια, 146,7 × 71,5 × 7,4 mm).

iPhone 12: Η οθόνη OLED είναι υψηλής ανάλυσης και υποστηρίζει HDR (Εικόνα: GIGA)

Ένα μικρό ελάττωμα: το iPhone 12 μας φαίνεται πιο σκούρο και πιο ζεστό από το iPhone 11 με μέγιστη φωτεινότητα και πανομοιότυπες ρυθμίσεις iOS. Υπάρχουν μεμονωμένες αναφορές για αυτό το φαινόμενο στο Διαδίκτυο , θα το διερευνήσω αργότερα. Δεν θα ορκίζομαι μια υπόθεση για ανταλλαγή στην αρχή, επειδή η αναγνωσιμότητα στο φως του ήλιου δεν επηρεάζεται.

Κάποιος θα μπορούσε να γράψει ολόκληρα δοκίμια σχετικά με το θέμα του ρυθμού ανανέωσης. Εν ολίγοις: Το iPhone 12 παραμένει στα 60 Hertz – και αυτό είναι κρίμα. Στην αποθήκη Android, υπάρχουν ήδη περίπου 90 και ακόμη και 120 οθόνες Hertz για να διαλέξετε, και αυτό με σημαντικά φθηνότερα smartphone. Μόλις έχετε αυτήν την εξαιρετικά ρευστή εμπειρία χρήστη, είστε απρόθυμοι να επιστρέψετε. Με βάση το iPad Pro , μπορείτε να πάρετε μια εντύπωση για το “ProMotion” Κάντε το iPadOS που προκαλεί λαχτάρα. Δεν γνωρίζουμε γιατί η Apple δεν δίνει στο iPhone 12 υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης (ακόμη).

Κάμερα: Το iPhone 12 βασίζεται στον μύθο

Στόχος, τραβήξτε τη σκανδάλη, η καλή φωτογραφία είναι έτοιμη. Ο μύθος των αξιόπιστων φωτογραφικών μηχανών iPhone επιβεβαιώνεται επίσης από το iPhone 12 και επεκτάθηκε περαιτέρω. Η απόδοση της ημέρας είναι κορυφαία, αλλά μπορείτε επίσης να κερδίσετε πολλά από αυτό τη νύχτα χάρη στη μεγάλη έκθεση. Με φωτογραφίες εξαιρετικά ευρείας γωνίας, χάνετε λίγη ευκρίνεια στα άκρα της εικόνας, όπως και στο iPhone 11. Ένας τηλεφακός δεν είναι ενσωματωμένος, πρέπει να πάρετε το ακριβό iPhone 12 Pro για αυτό. Συνολικά, μία από τις καλύτερες κάμερες smartphone που πολλοί χρήστες θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν ως τη μοναδική «κύρια κάμερα» του νοικοκυριού.

Η νυχτερινή λειτουργία είναι αξιοσημείωτη: με λίγα δευτερόλεπτα έκθεσης και λίγο μαγικό λογισμικό, λειτουργεί σχεδόν σαν μια συσκευή νυχτερινής όρασης:

Νυχτερινή λειτουργία: αριστερά χωρίς, δεξιά με
Νυχτερινή λειτουργία: αριστερά χωρίς, δεξιά με (απόσπασμα)

 

Τα βίντεο γυρίζονται με έως και 4K με 60 FPS, η σταθεροποίηση λειτουργεί τέλεια. Ακόμα και με το ένα χέρι στραμμένο ενώ περπατάτε, μπορείτε να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες που θα χαρούν να αρχειοθετηθούν. Όσοι είναι δημιουργικοί μπορούν να πειραματιστούν με τα νέα βίντεο με χρονική καθυστέρηση σε νυχτερινή λειτουργία.

Το λογισμικό και οι επιδόσεις αποτελούν μια ομάδα ονείρου

Ο συνδυασμός των SoC Apple A14 Bionic και iOS 14.2 rock, ώστε να μπορείτε να το απολαμβάνετε κάθε μέρα. Η κάπως ανώμαλη εκκίνηση του iOS 13 ήταν ένα μικρό αδύνατο σημείο στο προηγούμενο iPhone 11. Το iPhone 12, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί άψογα και εξαιρετικά γρήγορα – και εκτός συσκευασίας.

iPhone 12 (Εικόνα: GIGA)

Ίσως αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα γιατί οι πελάτες της Apple έχουν ακόμα σχεδόν 1.000 ευρώ από τις τσέπες τους για ένα νέο iPhone σε περιόδους εξαιρετικά εξοπλισμένων smartphone 300 ευρώ. Όποιος, όπως κι εγώ, ζει σε έναν συμπληρωματικό κόσμο gadget που αποτελείται από iPad mini, AirPods Pro και iMac θα εκτιμήσουν τον «Walled Garden» , που κατασκευάστηκε στο Cupertino. Όλα ανήκουν και συνεργάζονται. Όπως τα εξαιρετικά εργαλεία σε μια επαγγελματική βαλίτσα, όπως τα ακριβή κομμάτια ενός παζλ. Είναι πιθανό ότι ήδη μιλώ για το σύνδρομο της Στοκχόλμης αλλά μπορώ να μετρήσω τα περιστατικά στα οποία το iPhone 12 με iOS 14 με ενοχλούσε σε τρεις εβδομάδες καθημερινής χρήσης από τη μία πλευρά με τέσσερα δάχτυλα κολλημένα σε ένα καστ.

Όποιος έχει δει την εκδήλωση της Apple τον Οκτώβριο του 2020 θυμάται: Το υποτιθέμενο καλύτερο νέο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς iPhone είναι το 5G – η απίστευτα γρήγορη πέμπτη γενιά κινητών επικοινωνιών. Η εταιρεία της Καλιφόρνιας έχει ειλικρινά καθυστερήσει επειδή οι κινεζικοί και κορεάτες παίκτες της αγοράς είχαν αντίστοιχα κινητά τηλέφωνα στο εύρος τους από το καλοκαίρι του 2019 Από την άλλη πλευρά, εξακολουθούν να ισχύουν τα εξής: τα δίκτυα δημιουργούνται, επί του παρόντος δεν γίνεται λόγος για κάλυψη δικτύου 5G σε εθνικό επίπεδο που είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση στη Γερμανία. Και έτσι ταξινομώ το 5G στο iPhone 12 ως «ωραίο να έχεις», πολύ κάτω από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως η βελτιωμένη οθόνη, η νέα σχεδίαση και η νέα λειτουργία φόρτισης MagSafe.

Τα στερεοφωνικά ηχεία του iPhone 12 ακούγονται καθαρά και, εάν χρειάζεται, δυνατά. Ένα θαύμα μπάσων δεν πρέπει να αναμένεται ενόψει του μεγέθους της θήκης, αλλά συνολικά η ποιότητα αναπαραγωγής είναι περισσότερο από αρκετή για να παρακολουθήσετε ένα πρόγραμμα ειδήσεων στο τραπέζι της κουζίνας. Εάν ανεβείτε κοντά και παρακολουθήσετε μια ταινία με ένα κομμάτι Dolby Atmos, θα έχετε ακόμη και ένα ελαφρύ εφέ surround – αρκετά ωραίο, για παράδειγμα ως ένα μίνι σπίτι θέατρο στο κρεβάτι. “Ο ήχος που κινείται σε τρισδιάστατο χώρο γύρω σου – σαν να βρισκόσασταν στη μέση”, είναι ο τρόπος με τον οποίο η Apple το περιγράφει – καλά, αυτό είναι λίγο υπερβολικό.

Το iPhone 12 στη δοκιμή: καλή μπαταρία, η μνήμη λειτουργεί

Η ενσωματωμένη μπαταρία (2.815 mAh) του iPhone 12 διαρκεί πολύ την ημέρα (και την επόμενη νύχτα). Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε σκοτεινή λειτουργία, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο χάρη στο OLED εξοικονόμησης ενέργειας. Η αντοχή σε αναμονή είναι παραδοσιακά ισχυρή με iPhone. Εάν αφήσετε το iPhone 12 αχρησιμοποίητο στην τσέπη σας, τα ποσοστά χάνονται μόνο σε εξαιρετικά αργή κίνηση. Επίσης, ένα κομπλιμέντο για το iOS 14, το οποίο προφανώς χρησιμοποιεί τη διαθέσιμη ενέργεια με σύνεση. Με τη μέγιστη φωτεινότητα, πολλές λήψεις βίντεο και λίγες δοκιμές αναφοράς, το iPhone 12 μπορεί επίσης να ξεπεράσει γρήγορα το μονοψήφιο εύρος, αλλά στην πράξη και με κανονική χρήση μπορείτε να βασιστείτε σε ένα ανθεκτικό κινητό τηλέφωνο.

Έχω ήδη γράψει μια λεπτομερή αναφορά για το ξεχωριστά διαθέσιμο  MagSafe ( 44 ευρώ ), τον νέο φορτιστή με μαγνητική σύνδεση . Η κατώτατη γραμμή: καλά, αρκετά πρακτικό, αλλά όχι υποχρεωτική αγορά. Πρέπει σίγουρα να προγραμματίσετε την αγορά του iPhone 12 με το ξεχωριστά διαθέσιμο τροφοδοτικό Apple 20 watt ή ένα συγκρίσιμο προϊόν από τρίτο κατασκευαστή όπως η Anker . Μόνο ένα καλώδιο USB-C σε Lightning περιλαμβάνεται στο πεδίο παράδοσης. Η χρήση παλαιών και αργών τροφοδοτικών 5 wattΜπορώ να συμβουλεύω μόνο τις προηγούμενες γενιές iPhone. Η “Γρήγορη φόρτιση” υποστηρίζεται στο iPhone 12 και πραγματικά δεν πρέπει να είστε κολλητοί με το φορτιστή. Και ναι: Όπως και οι προκάτοχοί του, το iPhone 12 φορτίζεται μέσω πρίζας Lightning.

Τέλος, λίγα λόγια για τις παραλλαγές της μνήμης : Το γεγονός ότι η Apple εξακολουθεί να προσφέρει ένα μοντέλο με μια μικρή μνήμη 64 GB (μη επεκτάσιμη) για το iPhone 12 δεν είναι πλέον αποδεκτό. Το 2020 μπορείτε να περιμένετε 128 GB ή περισσότερα στο αρκετά υψηλό εύρος τιμών. Οι εφαρμογές έχουν αναπτυχθεί εξαιρετικά σε σύγκριση με το παρελθόν, καθώς και εγγραφές βίντεο 4K, “κινούμενες” φωτογραφίες ( ζωντανές φωτογραφίες ) και πύλες ροής με επιλογές λήψης (π.χ. Amazon Prime Video ) – στο τέλος, δεν βοηθά HEIF εξοικονόμησης χώρου ή γενναιόδωρη Εξωτερική ανάθεση στο iCloud . Εάν αγοράσετε ένα iPhone 12 και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για πολλά χρόνια, τουλάχιστον θα πρέπει να πάτε για την έκδοση 128 GB εδώ σήμερααποφασίζω. Σήμερα και ακόμη περισσότερο στο μέλλον, οι περιστασιακοί χρήστες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν λιγότερη μνήμη – αλλά δεν χρειάζονται πραγματικά ένα iPhone 12, αλλά ένα iPhone SE ή ένα Nokia 8000.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi

Αντιδραστήρας Tokamak, θα σώσει τον κόσμο;

Δημήτρης Λίτσας