Εθνικά Θέματα

Εργαζόμενος στο τουρκικό προξενείο ο ένας – Week News Hagen

Με τη βοήθεια της Ε.Υ.Π και την ασφάλεια Ρόδου, η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στη σύλληψη δύο Ελλήνων, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία. Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι παρακολουθούσαν ελληνικά πολεμικά πλοία και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος στο επιβατικό πλοίο που εκτελεί δρομολόγια ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, κατέγραφε σε βίντεο την κίνηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια έστελνε το υλικό στον συνεργάτη του, ο οποίος εργαζόταν στο Προξενίο της Τουρκίας στη Ρόδο.

Μάλιστα, ο δεύτερος δεν πρόκειται για ένας απλός εργαζόμενος, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται για τον γραμματέα του τουρκικού προξενίου στη Ρόδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο είναι Έλληνες μουσουλμάνοι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωησ της ΕΛ.ΑΣ: «Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου».

Οσα ομολόγησε ο 56χρονος για τις σχέσεις του με Τουρκία

Το ενδεχόμενο ο 35χρονος που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Ρόδο είχε στρατολογήσει και άλλους ψάχνουν τώρα οι Αρχές

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων με καταγωγή από τη Θράκη, που συνελήφθησαν στη Ρόδο με τις βαριές κατηγορίες της κατασκοπείας. Μάλιστα, το ενδεχόμενο να είχε δημιουργήσει δίκτυο κατασκόπων  πληροφοριοδοτών ερευνούν οι Αρχές Ασφαλείας μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλος στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο συνεργαζόταν με έναν ναυτικό και από κοινού έστελναν στην Τουρκία πληροφορίες στρατιωτικού περιεχομένου από το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, η έρευνα της ΕΥΠ για την κατασκοπεία στη Ρόδο άρχισε εδώ και καιρό όταν έφτασαν πληροφορίες για τον 35χρονο μουσουλμάνο από τη Ροδόπη, υπάλληλο στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου ότι εκφράζει απόψεις για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και για ύπαρξη μειονότητας μουσουλμάνων στη βόρεια Ελλάδα.

Αμέσως, ο 35χρονος που κατηγορείται για κατασκοπεία, μπήκε στο μικροσκόπιο των Αρχών και διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε έρθει σε επαφή με έναν ακόμη Ελληνα μουσουλμάνο, 56 ετών, ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας σε πλοίο και έκανε τα δρομολόγια Ρόδος – Καστελόριζο.  Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 56χρονος, ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου τον στρατολόγησε και του ζήτησε να μεταφέρει πληροφορίες για τα εξής:

  • Πότε αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο 
  • Τα νούμερα που αναγράφονται πάνω στα Πολεμικά Πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή

Του ζήτησε ακόμη να γράψει φωτογραφίες και να περιγράψει με κάθε λεπτομέρειες τι έχουν πάνω αυτά τα πολεμικά πλοία. Ακόμη, ήθελε να μάθει τις συνομιλίες που έκαναν στρατιωτικοί κάθε φορά που επέβαιναν στο πλοίο που δούλευε ο 56χρονος ως μάγειρας και ζητούσε και φωτογραφίες – ντοκουμέντα που να δείχνουν τις όποιες συνομιλίες και παρέες στρατιωτικών.

πηγή: Newpost.gr & ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi