Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Το RKI αναφέρει πάνω από 2 εκατομμύρια μολύνσεις, υπάρχει απειλή για ένα μεγάλο κλείδωμα;

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να ελέγχει ολόκληρο τον κόσμο. Το επίπεδο των νέων λοιμώξεων και θανάτων παραμένει υψηλό στη Γερμανία. Η μαζική σύσφιξη του κλειδώματος βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση.

Ο γενικός γραμματέας του CDU Ziemiak: “Κανείς δεν πρότεινε την αναστολή των τοπικών μεταφορών”

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του CDU Paul Ziemiak, δεν υπάρχουν σχέδια για διακοπή των τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς. “Υπήρξαν αναφορές ότι οι πολιτικοί θέλουν να σταματήσουν εντελώς τις δημόσιες μεταφορές. Αυτό φυσικά δεν είναι σωστό. Κανείς δεν το πρότεινε αυτό”, δήλωσε ο Ziemiak στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς “RTL” και “ntv” την Παρασκευή.

Σύμφωνα με αρκετούς συμμετέχοντες , η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) απέρριψε μια έκθεση στην εφημερίδα “Bild”, σύμφωνα με την οποία η Καγκελαρία σκεφτόταν τη διακοπή των τοπικών και υπεραστικών δημόσιων μεταφορών το απόγευμα της Πέμπτης μετά από διαδικτυακές συναντήσεις των κορυφαίων οργάνων του CDU.

dpa / Britta Pedersen / dpa-Zentralbild / dpa Ο Paul Ziemiak (CDU) μιλά σε συνέντευξη τύπου.

Ο Ziemiak εξήγησε ξανά την Παρασκευή το πρωί ότι το CDU βλέπει επείγουσα ανάγκη για δράση στον αγώνα κατά της κρίσης του κορωνοϊού. “Είναι σαφές για εμάς ότι βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση, ειδικά ενόψει του μεταλλαγμένου ιού. Και η καγκελάριος ήταν χθες όπως τη γνωρίζουμε: πολύ λογική. Κοίταξε τους αριθμούς πολύ προσεκτικά και σκέφτηκε τι μπορεί να κάνει το σωστό τώρα. Να φύγετε. Αλλά: Μην πανικοβληθείτε, πρέπει να ενεργήσετε με σύνεση. ”

Η Καγκελαρία εξετάζει προφανώς νέους κανονισμούς επαφής με τον κορωνοϊό

Μετά από έρευνα από το επιχειρηματικό περιοδικό “Business Insider”, η Καγκελαρία εξετάζει τη σύσφιξη των κανόνων επικοινωνίαςτου κορωνοϊού. Κατά συνέπεια, για μια ακόμη αόριστη χρονική περίοδο, θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο συναντήσεις με μόνιμο άτομο εκτός του νοικοκυριού του, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους. Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας κανόνας 1 φίλου, σύμφωνα με τον οποίο μπορείτε να συναντήσετε μόνο ένα άτομο ιδιωτικά και δημόσια. Αυτό όμως είναι δυνατό με φίλους από διαφορετικά νοικοκυριά. Ο κανόνας 1 φίλου θα μπορούσε τότε να γίνει ο κανόνας 1 φίλου.

Coronavirus - Βερολίνο

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην πράξη. “Αυτό είναι ανοησία”, λένε από τα κρατίδια. Σύμφωνα με έρευνα του «Business Insider», η Μέρκελ ήθελε να ενισχύσει τον κανόνα πριν από τον τελευταίο υπουργικό γύρο, αν και αρχικά δεν είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις με άτομα από άλλα νοικοκυριά. Αυτό απέτυχε λόγω της αντίστασης των κρατιδίων.
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη διάσκεψη μετάβασης με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατών. dpa / Bernd von Jutrczenka / dpa pool / dpa 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Business Insider, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θα πρέπει, κατόπιν αιτήματος της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ (CDU), να προωθήσουν τις προγραμματισμένες διαβουλεύσεις τους σχετικά με την παράταση του κλειδώματος στις 25 Ιανουαρίου κατά μία εβδομάδα. Δεδομένου ότι οι αρχηγοί των τοπικών κοινοβουλίων και της καγκελαρίας ήθελαν να μιλήσουν για τα υφιστάμενα μέτρα του κορωνοϊού τη Δευτέρα ούτως ή άλλως, όμως η σύνοδος κορυφής πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Μία ώρα μετά τον εμβολιασμό: Ο 90χρονος από την Κάτω Σαξονία πεθαίνει – απίθανη σύνδεση

Ένας 90χρονος από το Weyhe (περιοχή Diepholz) στην Κάτω Σαξονία πέθανε λίγο μετά τον εμβολιασμό του κορωνοϊού την Τετάρτη. Σύμφωνα με την περιοχή, αυτό συνέβη απροσδόκητα. Το Ινστιτούτο Paul Ehrlich έχει μέχρι στιγμής εξετάσει εννέα ακόμη θανάτους λίγο μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, είναι απίθανη η σύνδεση.

Εμβολιασμός κοροϊού

dpa / Sven Hoppe / dpa Στο μέλλον, το PEI θέλει να παρέχει εβδομαδιαίες πληροφορίες σχετικά με τις αναφερόμενες παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό.

Σοβαρά άρρωστοι άνθρωποι πέθαναν εντός τεσσάρων ημερών από τον εμβολιασμό, ανέφερε το ομοσπονδιακό ινστιτούτο υπεύθυνο για εμβόλια και βιοϊατρικά φάρμακα στο Langen της Έσσης την Πέμπτη. “Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, υποθέτουμε ότι οι ασθενείς πέθαναν από την υποκείμενη νόσο τους, σε σύμπτωση χρόνου με τον εμβολιασμό”, δήλωσε ο Brigitte Keller-Stanislawski, επικεφαλής του τμήματος που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των ναρκωτικών και των ιατρικών συσκευών.

Το γιγαντιαίο κλείδωμα απειλεί: Η Lauterbach μιλά για πιθανό κλείσιμο εταιρειών

Μπορεί να υπάρξει περαιτέρω αυστηρότερη ρύθμιση των κανόνων του κορωνοϊού σε όλη τη Γερμανία. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) προέτρεψε μια σύνοδο κορυφής για κρίση με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των ομοσπονδιακών κρατών την Πέμπτη το απόγευμα σε μια συνεδρίαση της προεδρίας του CDU. Η Μέρκελ έκανε επίσης έκκληση για αυστηρότερο περιορισμό. Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) θεωρεί ότι το τρέχον κλείδωμα είναι ανεπαρκές.

Ο ιός μπορεί να σταματήσει μόνο με σημαντικά πρόσθετη προσπάθεια, δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση του Προεδρείου του CDU. Ο πρωθυπουργός της Μπάντεν-Βυρτεμβέργης Γουίνφριτ Κρέτστμαν (Πράσινοι) ζήτησε επίσης συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. Η επόμενη σύνοδος κορυφής της ομοσπονδιακής και πολιτειακής κρίσης δεν έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου.

Ο πολιτικός υγείας του SPD Lauterbach
Kay Nietfeld / dpa
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση της προεδρίας του CDU, η Μέρκελ μίλησε υπέρ της περαιτέρω μείωσης των επαφών μεταξύ των πολιτών, κυρίως λόγω της μετάλλαξης του κοροναϊού που ήταν ανεξέλεγκτη στη Μεγάλη Βρετανία. Με σκοπό να αναφερθεί ότι εξετάζεται η διακοπή της τοπικής και υπεραστικής κυκλοφορίας, είπε ότι κανείς δεν ήθελε να περιορίσει τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες. Αλλά αυτό πρέπει να ανακουφιστεί από περισσότερη εργασία στο σπίτι.

Ο ειδικός για την υγεία του SPD Karl Lauterbach ζήτησε να καταστεί η τηλεεργασία “υποχρεωτική” όσο το δυνατόν περισσότερο. Συνιστάται στις ίδιες οι εταιρείες να κάνουν το ίδιο για να επιτύχουν το κλείδωμα. “Διαφορετικά, σε κάποιο σημείο μπορεί να αναγκαστούμε να κλείσουμε και τα εργοστάσια. Ίσως χρειαστεί να πλησιάσουμε τη βιομηχανική παραγωγή” Κανείς δεν θα μπορούσε να το θέλει αυτό. Ο Lauterbach χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του προηγούμενου κλειδώματος “απογοητευτικό”.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ( CSU ) υποθέτει ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι μια κρίσιμη φάση για την καταπολέμηση της πανδημίας. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». Ο αριθμός των λοιμώξεων μειώθηκε. Αλλά εάν η μετάλλαξη του ιού από τη Μεγάλη Βρετανία εξαπλωθεί σε αυτήν τη χώρα, θα έθετε τη Γερμανία “πριν από μια εντελώς νέα δοκιμή”.

Το RKI αναφέρει δύο εκατομμύρια μολύνσεις κορώνας για τη Γερμανία

Ο αριθμός των λοιμώξεων από κοροναϊό στη Γερμανία από την αρχή της πανδημίας έχει ξεπεράσει το σημάδι των δύο εκατομμυρίων περιπτώσεων. Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) σήμερα το πρωί, επικαλούμενο πληροφορίες από τις υγειονομικές αρχές, 22.368 νέες περιπτώσεις λοίμωξης καταγράφηκαν εντός 24 ωρών. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε σε 2.000.958.

Σύμφωνα με το RKI, καταγράφηκαν 1.133 θάνατοι που σχετίζονται με λοίμωξη από κοροναϊό μέσα σε μία ημέρα. Ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορώνα στη Γερμανία από την αρχή της πανδημίας αυξήθηκε σε 44,994. Την Πέμπτη, το RKI ανακοίνωσε ένα νέο υψηλό με 1244 θανάτους κορώνας.

Κορωνοϊός
Σχεδόν κανείς δεν είναι στο Königsallee στο Ντίσελντορφ. dpa / Rolf Vennenbernd / dpa 

Υπολογίζονται τόσο τα άτομα που πέθαναν άμεσα από την ασθένεια όσο και τα άτομα με προηγούμενες ασθένειες που είχαν μολυνθεί με τον κοροναϊό και για τα οποία δεν μπορεί να αποδειχθεί οριστικά η ακριβής αιτία θανάτου.

Το RKI έθεσε τον αριθμό των ατόμων που ανακτήθηκαν από μια μόλυνση από κορωνοϊό στη Γερμανία σε περίπου 1.641.200. Η επίπτωση των επτά ημερών ήταν 146,1 την Παρασκευή, ελαφρώς χαμηλότερη από την προηγούμενη ημέρα. Η τιμή είναι ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Γιατροί: Η χαλάρωση είναι δυνατή μόνο με λιγότερους από 1000 ασθενείς εντατικής θεραπείας

Από την άποψη των ιατρών εντατικής θεραπείας, η χαλάρωση των μέτρων του κορωνοϊού είναι μόνο μια επιλογή για λιγότερους από 1000 ασθενείς εντατικής θεραπείας Covid-19 σε εθνικό επίπεδο. Παρά τους ελαφρά μειωμένους αριθμούς, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πολλά μέρη στα όριά τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης για Εντατική και Επείγουσα Ιατρική (Divi), Gernot Marx, οι εφημερίδες της ομάδας μέσων Funke (Παρασκευή). Σχεδόν 5.200 ασθενείς με Covid-19 υποβάλλονται σε θεραπεία εντατικής θεραπείας σε όλη τη Γερμανία.

Coronavirus - μετεγκατάσταση ασθενών εντατικής θεραπείας
Bernd Wüstneck / κεντρική εικόνα dpa /

“Ομιλείται σε χρώματα φωτεινού σηματοδότη: Σε 11 από τις 16 ομοσπονδιακές πολιτείες, το φανάρι είναι κόκκινο, υπάρχουν λιγότερα από 15% δωρεάν κρεβάτια εντατικής θεραπείας”, δήλωσε ο Μαρξ. Οποιαδήποτε χαλάρωση είναι απίθανο να συμβεί έως ότου η κατάσταση έχει μειωθεί σημαντικά. “Ο αριθμός των ασθενών Covid-19 που λαμβάνουν εντατική ιατρική περίθαλψη πρέπει να είναι πολύ κάτω από 1000 ασθενείς σε εθνικό επίπεδο.” Εάν η δυνητικά πολύ πιο μεταδοτική μετάλλαξη ιών εξαπλωθεί, η Γερμανία θα μπορούσε γρήγορα να παρουσιάσει εκθετική αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων ξανά, προειδοποίησε.

Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου Νοσηλευτικής, Markus Mai, προειδοποίησε επίσης για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ασθενών με στεφανιαία νόσο σε μονάδες εντατικής θεραπείας. “Έχουμε φτάσει τώρα στο κρίσιμο όριο του νοσηλευτικού προσωπικού και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο αριθμός των ασθενών εντατικής θεραπείας δεν θα συνεχίσει να αυξάνεται. Διαφορετικά, δεν θα υπάρχει αρκετό καλά εκπαιδευμένο προσωπικό για να τους φροντίσει”, δήλωσε στο “Rheinische Post”.

Ο Μάι χαρακτήρισε τη συζήτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το νοσηλευτικό προσωπικό ως αντιπαραγωγική. “Αν θέλαμε να αποξενώσουμε ακόμη και το δέκα τοις εκατό του εξειδικευμένου προσωπικού με υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα στερούσαμε αυτό το επειγόντως απαραίτητο προσωπικό σε άμεση περίθαλψη, κάτι που είναι ήδη πολύ πιο σφιχτό”, είπε στην εφημερίδα.

Παραβίαση των κανόνων του κορωνοϊού στην τοπική – αστυνομική επιχείρηση

Λόγω της παραβίασης των κανόνων του κορωνοϊού, η αστυνομία του Βερολίνου βρισκόταν σε υπηρεσία την Πέμπτη το απόγευμα σε ένα εστιατόριο στην περιοχή του Βερολίνου, Prenzlauer Berg. Μια μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων εκεί δεν συμπεριφέρθηκε με σψστό τρόπο, δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου κατάστασης. Σύμφωνα με μια έκθεση του “Tagesspiegel” (online), ήταν μια συνάντηση “πλευρικών στοχαστών” σε ένα μπαρ. Προγραμματίστηκε να βρεθούν σε ένα πάρτι.

Παραβίαση των κανόνων στην τοπική - αστυνομική επιχείρηση
Παραβίαση των κανόνων της κορώνας στο τοπικό Βερολίνο – αστυνομική επιχείρηση. Paul Zinken / dpa 
  Η συνάντηση μεταδόθηκε μέσω ζωντανής ροής στο YouTube, ακόμη και όταν έφτασε η αστυνομία. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δεν φορούσαν μάσκες και δεν τήρησαν τους κανόνες απόστασης, ανέφερε η έκθεση. Υπήρξαν συζητήσεις με τους αστυνομικούς. Από το κέντρο της κατάστασης ειπώθηκε ότι είχαν καθοριστεί τα προσωπικά στοιχεία των ατόμων στο δωμάτιο.
Η Σαξονία δημιουργεί φυλακή για όσους αρνούνται την καραντίνα

Μία δομή προσφύγων πρόκειται να μετατραπεί στη Δρέσδη για να φιλοξενήσει τους διαφυλακτήρες και τους αρνήτες της καραντίνας εκεί στο μέλλον. Σε μια έκθεση της “Bild” αναφέρει ότι η Σαξωνία σχεδιάζει μια πανεθνική εγκατάσταση του κορωνοϊού για “υποχρεωτική στέγαση”.

Μια αρχική εγκατάσταση υποδοχής για τους αιτούντες άσυλο που χτίστηκε το 2017 είναι να λειτουργήσει ως κτίριο. Η εγκατάσταση περιφράσσεται και παρακολουθείται από την αστυνομία. Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων επιβεβαίωσε τα σχέδια ανακαίνισης.

“Η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε στάδια: επείγουσα προειδοποίηση, πρόστιμο, δικαστική απόφαση”, δήλωσε το υπουργείο. Το τμήμα υγείας πρέπει να υποβάλει την αίτηση στο δικαστήριο. Με την εγκατάσταση κάποιος θέλει να προστατεύσει “τρίτα μέρη λόγω της ανυπόμονης συμπεριφοράς αυτών που φιλοξενούνται”, ανέφερε το υπουργείο.

“Οι πολίτες δεν θα μας συγχωρούσαν”: Ο φόβος της μετάλλαξης οδηγεί την κυβέρνηση να λάβει σκληρά μέτρα

Τα μέτρα του κορωνοϊού είναι πιθανό να ενισχυθούν ξανά σε μια πρώτη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα. Αυτό υποδηλώνεται ήδη σύμφωνα με σταθερές αναφορές. Σύμφωνα με μια έκθεση του “Spiegel” , δεν είναι ακόμη απολύτως σαφές ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν. Από τώρα, είναι μια συλλογή προτάσεων, αναφέρει το περιοδικό, αναφέροντας ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου. Ορισμένες προτάσεις απορρίφθηκαν ακόμη και ως μη ρεαλιστικές. Η συζήτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει εάν οι συνοριακοί έλεγχοι θα ενισχυθούν για να προστατευθούν από τη μετάλλαξη από τη Μεγάλη Βρετανία. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από την “Bild”, υπάρχει επίσης συζήτηση για να αναγκάσει τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν νέους κανόνες για να στείλουν περισσότερους υπαλλήλους στο γραφείο στο σπίτι.

Ο Καγκελάριος ανησυχεί επίσης για τη μετάλλαξη από τη Μεγάλη Βρετανία.
ΑΡ Ο Καγκελάριος ανησυχεί επίσης για τη μετάλλαξη από τη Μεγάλη Βρετανία.

Πάνω απ ‘όλα, οι συνέπειες της εξάπλωσης του ιού μέσω της μετάλλαξης από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία από τότε έχει εντοπιστεί αρκετές φορές στη Γερμανία, προφανώς προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Στη συνάντηση της προεδρίας του CDU εκείνο το απόγευμα, η Μέρκελ λέγεται ότι ζήτησε, σύμφωνα με τον «Bild»: «Πρέπει να κινητοποιήσουμε δυνάμεις». Η κατάσταση έχει αλλάξει λόγω της μετάλλαξης, είναι ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο. Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Μπράουν ζήτησε γρήγορη δράση, διαφορετικά η κυβέρνηση θα καταλήξει να κατηγορείται ότι δεν έκανε τίποτα. Ο πρωθυπουργός του Σάαρλαντ Tobias Hans λέγεται ότι διατύπωσε αυτόν τον φόβο πιο δραστικά: “Πρέπει να αντιδράσουμε στη μετάλλαξη. Διαφορετικά, οι πολίτες δεν θα μας συγχωρήσουν”, είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild”.

23.078 νέες μολύνσεις. Οι χώρες αναφέρουν ξανά πάνω από 1.000 θανάτους

Οι υγειονομικές αρχές των ομοσπονδιακών πολιτειών ανέφεραν 23.078 νέες μολύνσεις την Πέμπτη. Συνολικά, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορώνας αυξήθηκε σε 1.993.373. Από αυτά, 1,62 εκατομμύρια θεωρούνται θεραπευμένα, ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων είναι 328.686.

1.058 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό. Συνολικά 44.687 άτομα πέφτουν θύματα στη Γερμανία. Η τιμή R που αναφέρεται από το RKI είναι σχεδόν αμετάβλητη στα 0,84 (προηγούμενη ημέρα: 0,82). Αυτό σημαίνει ότι 100 μολυσμένα άτομα μολύνουν κατά μέσο όρο 84 περισσότερους ανθρώπους.

5.125 κρεβάτια εντατικής θεραπείας καταλαμβάνουν ασθενείς με κορωνοϊό. 2.943 από αυτούς απαιτούν επεμβατικό εξαερισμό.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουνοϊών στη Γερμανία αυξάνεται σε 1.993.373, 44.687 θανάτους

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα τρέχοντα στοιχεία από τα υπουργεία υγείας των ομοσπονδιακών κρατών.

  • Βάδη-Βυρτεμβέργη : 270.023 (+2327), 5977 θάνατοι (+104)
  • Βαυαρία : 366.702 (+4519), 8407 θάνατοι (+150)
  • Βερολίνο : 110.747 (+1222), 1755 θάνατοι (+44)
  • Βραδεμβούργο : 58.143 (+1053), 1688 θάνατοι (+56)
  • Βρέμη : 14.701 (+62), 227 θάνατοι (+0)
  • Αμβούργο : 42.076 (+324), 865 θάνατοι (+14)
  • Έσση : 154.500 (+1 657), 3780 θάνατοι (+70)
  • Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία : 15,998 (+304), 282 θάνατοι (+14)
  • Κάτω Σαξονία : 124.762 (+1705), 2510 θάνατοι (+44)
  • Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία : 439.600 (+4145), 8585 θάνατοι (+183)
  • Ρηνανία-Παλατινάτο : 83.444 (+1004), 1977 θάνατοι (+58)
  • Σάαρλαντ : 23,001 (+218), 625 θάνατοι (+11)
  • Σαξονία : 163.288 (+1911), 4786 θάνατοι (+212)
  • Σαξονία-Άνχαλτ : 41.613 (+1097), 1094 θάνατοι (+64)
  • Σλέσβιχ-Χολστάιν : 30.144 (+425), 624 θάνατοι (+15)
  • Θουριγγία : 54.631 (+1104), 1505 θάνατοι (+37)

Σύνολο (από τις 14 Ιανουαρίου 2021): 1.993.373 (+23.078), 44.687 θάνατοι (+1058)

Προηγούμενη ημέρα (από 13 Ιανουαρίου 2021) 1.970.295 (+21.591), 43.629 θάνατοι (+1267)

Πηγή σχετικά με τους αριθμούς μολυσμένων και θανάτων: Κρατικά υπουργεία υγείας και κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Robert Koch Institute, ο αριθμός των ατόμων που ανάρρωσαν στη Γερμανία είναι περίπου 1.620.000 (+23.600). Ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων είναι επομένως 328.686

Αριθμός αναπαραγωγών που αναφέρθηκαν επί του παρόντος από το RKI: 0,84 (προηγούμενη ημέρα: 0,82)

Αριθμός κλινών εντατικής θεραπείας σύμφωνα με το μητρώο εντατικής θεραπείας DIVI που καταλαμβάνουν οι ασθενείς Covid -19: 5.125

Αριθμός ασθενών Covid-19 που αερίζονται επί του παρόντος επεμβατικά: 2.943

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουνοϊών στη Γερμανία ανέρχεται σε 1.970.295, 43.629 θανάτους

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα τρέχοντα στοιχεία από τα υπουργεία υγείας των ομοσπονδιακών κρατών.

  • Βάδη-Βυρτεμβέργη : 267.696 (+2976), 5873 θάνατοι (+116)
  • Βαυαρία : 362.183 (+3216), 8257 θάνατοι (+182)
  • Βερολίνο : 109.525 (+1222), 1711 θάνατοι (+76)
  • Βραδεμβούργο : 57.090 (+956), 1632 θάνατοι (+63)
  • Βρέμη : 14.639 (+142), 227 θάνατοι (+3)
  • Αμβούργο : 41.752 (+396), 851 θάνατοι (+31)
  • Έσση : 152.844 (+1 551), 3716 θάνατοι (+128)
  • Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία : 15.695 (+364), 268 θάνατοι (+7)
  • Κάτω Σαξονία : 123.057 (+1 562), 2466 θάνατοι (+48)
  • Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία : 435.455 (+3656), 8402 θάνατοι (+222)
  • Ρηνανία-Παλατινάτο : 82.440 (+735), 1919 θάνατοι (+49)
  • Σάαρλαντ : 22.783 (+178), 614 θάνατοι (+26)
  • Σαξονία : 161.377 (+1981), 4574 θάνατοι (+169)
  • Σαξονία-Άνχαλτ : 40.513 (+956), 1032 θάνατοι (+63)
  • Σλέσβιχ-Χολστάιν : 29.719 (+484), 619 θάνατοι (+25)
  • Θουριγγία : 53.527 (+1216), 1468 θάνατοι (+59)

Σύνολο (από 13 Ιανουαρίου 2021) 1.970.295 (+21.591), 43.629 θάνατοι (+1267)

Προηγούμενη ημέρα (από 12 Ιανουαρίου 2021): 1.948.704 (+14.986), 42.362 θάνατοι (+997)

Πηγή σχετικά με τους αριθμούς μολυσμένων και θανάτων: Κρατικά υπουργεία υγείας και κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, ο αριθμός των ατόμων που ανακτήθηκαν στη Γερμανία είναι περίπου. 1.596.600 (+26.600). Ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων είναι συνεπώς 314.200 (-8.100).

Αριθμός αναπαραγωγών που αναφέρθηκαν επί του παρόντος από το RKI : 0,82 (προηγούμενη ημέρα: 0,99)

Αριθμός κλινών εντατικής θεραπείας σύμφωνα με το μητρώο εντατικής θεραπείας DIVI που καταλαμβάνουν οι ασθενείς Covid 19: 5167

Αριθμός ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται υπό επεμβατικό εξαερισμό : 2974

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi