Ειδήσεις και Νέα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Κλείσιμο σχολείων και επιστροφή στην τηλεκπαίδευση

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι «το φαινόμενο του μη εμβολιασμού των υγειονομικών δεν είναι μικρό, αλλά δεν είναι μαζικό». Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι υποχρέωση των γιατρών να εμβολιαστούν. Παράλληλα, εμφανίστηκε αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων και τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στην τηλεκπαίδευση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε για το επίμαχο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών ότι πλέον οι εμβολιασμοί ανέρχονται στο 80%, με την άρνηση να παρατηρείται μόνο στα πρώτα στάδια του προγράμματος, κυρίως λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης για τα εμβόλια.

«Η ενημέρωση έφερε αλλαγή στάσης αρκετών υγειονομικών που αρχικά είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για να συμπληρώσει ότι «είναι υποχρέωσή τους να εμβολιαστούν, με τον εμβολιασμό σπάμε την αλυσίδα του κορονοϊού».

Σχετικά με την πιθανότητα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε «δεν είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει κάτι ουσιαστικό» καθώς ένα τέτοιο μέτρο θα έφερνε στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμπίεση και θα δημιουργούσε συνωστισμό», δηλαδή θα οδηγούσε σε επιδείνωση της κατάστασης.

Για το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι το διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και τις αρχές του Ιανουαρίου, το click away σε συνδυασμό με το άνοιγμα των κομμωτηρίων δεν έφερε επιδείνωση της κατάστασης. «Δεν επιβαρύνθηκε από εκεί η κατάσταση, να το κρατήσουμε και αν δούμε και εκεί πρόβλημα το ξαναβλέπουμε».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ήταν αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς μόλις δύο εβδομάδες από το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων, όπως είπε. Επιπρόσθετα, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στην τηλεκπαίδευση.

Σε ερώτηση αν η τήρηση των μέτρων είναι αυτή που θα δώσει λύση στο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι «αν βασιστούμε στην τήρηση των μέτρων, μόνο, ο ιός θα μας ξεπεράσει». «Δεν πρέπει να γίνουμε Πορτογαλία, μπορούμε να το αποφύγουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi