Ειδήσεις και Νέα

Ο υπουργός Υγείας Spahn ενημερώνει για την κατάσταση του κορωνοϊού.

Ο Jens Spahn ανακοινώνει ένα νέο μπόνους για υπαλλήλους σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Επιπλέον, το λεγόμενο Corona Cabinet έλαβε δύο περαιτέρω αποφάσεις. Ακολουθήστε τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υγείας σε ζωντανή μετάδοση.

Στο υπουργικό συμβούλιο, ελήφθησαν σήμερα τρεις αποφάσεις, όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn σε συνέντευξη τύπου. Κατά συνέπεια, θα υπάρξει και πάλι ένα μπόνους για όσους εργάζονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παραγγείλει επίσης εμβόλια για την ερχόμενη σεζόν για την γρίπη και το πρόγραμμα υποστήριξης για την υπηρεσία δημόσιας υγείας θα αυξηθεί.

Ο Spahn επαίνεσε το έργο που έχουν κάνει οι γιατροί, το προσωπικό καθαριότητας, αλλά πάνω απ ‘όλα οι νοσοκόμες στις μονάδες εντατικής θεραπείας τους τελευταίους μήνες. Αυτά είναι “σκληρά στρώματα”, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. “Ως κοινωνία είμαστε ευγνώμονες για αυτήν τη δέσμευση”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας. Ως εκ τούτου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέχει 450 εκατομμύρια ευρώ – περισσότερο από το διπλάσιο από την τελευταία φορά. Τα χρήματα θα δοθούν σε νοσοκομεία στα οποία ένας ελάχιστος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό, έχουν υποβληθεί σε θεραπεία και έχει διανεμηθεί σε υπαλλήλους εκεί. Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να λάβουν έως και 1.500 ευρώ αφορολόγητα.

Επιδράσεις στον ιό της γρίπης

Ως καλά νέα, ο Spahn επεσήμανε ότι ένας άλλος ιός δεν είχε καμία πιθανότητα να εξαπλωθεί αυτή τη σεζόν: ο ιός της γρίπης. Τα μέτρα κατά του κορνοϊού θα λειτουργούσαν φυσικά και κατά αυτού του παθογόνου. Σε τελική ανάλυση, με την μάσκα δεν μας νοιάζει ποιον ιό κρατά μακριά. Το RKI ανέφερε πρόσφατα μόνο 20 έως 30 κρούσματα γρίπης την εβδομάδα. Αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι αριθμοί έφτασαν τις χιλιάδες.

Πάνω απ ‘όλα, πολλοί εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης περισσότερο από ποτέ. Αλλά εξακολουθεί να έχει νόημα να εμβολιάζεστε. Η κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει πέντε έως οκτώ εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίου κατά της γρίπης φέτος.

Ο Spahn περιέγραψε την υπηρεσία δημόσιας υγείας ως τον άξονα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Χάρη στο έργο των υγειονομικών αρχών, οι οποίες παρακολουθούν τις αλυσίδες της λοίμωξης και προσπαθούν να διακόψουν, αν μπορούν να σκεφτούν να χαλαρώσουν ξανά. Ο Spahn αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάπτυξη στρατιωτών του στρατού που διατέθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καθώς και στους λεγόμενους «ανιχνευτές περιορισμού» του Υπουργείου Εσωτερικών που βοηθούν στον εντοπισμό λοιμώξεων. Εδώ πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω. Επιπλέον, θα πρέπει να προσληφθούν περαιτέρω φοιτητές ιατρικής για να βοηθήσουν στην υπηρεσία υγείας.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τον Spahn, θα μπορούσαν επίσης να εμβολιαστούν νωρίτερα χάρη στο εμβόλιο από την Astra Zeneca, επειδή παρόλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, αυτό θα καθιστούσε διαθέσιμες στους ηλικιωμένους δόσεις εμβολίου από άλλους κατασκευαστές. Σύμφωνα με τον Spahn, δεν θα είναι δυνατό να επιλεγεί ποιο εμβόλιο θα ληφθεί.

Όσον αφορά το θέμα της φύλαξης παιδιών και των σχολείων, ο Spahn είπε ότι «αξίζει τον κόπο» για να δούμε πώς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πάλι βήμα προς βήμα. Ωστόσο, ο υπουργός μείωσε τις ελπίδες για γρήγορες αλλαγές. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μιλήσει με τα κρατίδια μέχρι την Τετάρτη, αλλά σίγουρα δεν θα είναι η ίδια με εκείνη του Οκτωβρίου. Τώρα πρέπει να σκεφτείτε τις δοκιμές και τις έννοιες των αιθουσών, χρειάζεται ευέλικτες και ρεαλιστικές προσεγγίσεις.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi