Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Παράταση του κλειδώματος μέχρι της 7 Μαρτίου.

Η Μέρκελ χαρακτηρίζει την περίοδο έως τα μέσα Μαρτίου «υπαρξιακή» λόγω του κινδύνου της μετάλλαξης του ιού. Την σημασία της επίπτωσης των 35 ως στόχος για την περαιτέρω χαλάρωση. Τα κομμωτήρια επιτρέπεται να ανοίξουν από την 1η Μαρτίου, και ο ΠΟΥ και οι ειδικοί προτείνουν το εμβόλιο της Astra Zeneca  άνω τον 65 ετών.

Τα κομμωτήρια ανοίγουν την 1η Μαρτίου, η απόφαση για το άνοιγμα σχολείων εναπόκειται στις ομοσπονδιακές πολιτείες. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να κάνουν τον πρώτο τους εμβολιασμό πριν από το καλοκαίρι. Στο μέλλον, σύμφωνα με την απόφαση των ομοσπονδιακών πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εμβολιαστούν νωρίτερα. Θα πρέπει να ανήκουν στη δεύτερη ομάδα προτεραιότητας. Η απόφαση των ομοσπονδιακών πολιτειών προβλέπει ότι ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας καλείται να ελέγξει ότι οι εκπαιδευτικοί και οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να βρίσκονται στην δεύτερη ομάδα προτεραιότητας. Επειδή τα σχολεία και οι μονάδες παιδική μέριμνας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, δείχνουν “ένα ειδικό καθήκον προστασίας για αυτούς τους υπαλλήλους”. Όταν η κ. Μέρκελ ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να υπάρξει δυσαρέσκεια για τα διάφορα βήματα που συνεπάγεται το άνοιγμα των σχολείων, η Μέρκελ επισημαίνει ότι υπάρχει μια ομοιόμορφη γραμμή σε θεμελιώδη θέματα. Όσον αφορά τα σχολεία, μπορεί κανείς να βασιστεί στις περιφερειακές πόλεις.

Δυνατότερα αυστηρότερα περιφερειακά μέτρα.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να μπορούν να ληφθούν ειδικά μέτρα σε πόλεις που δεν πέφτουν κάτω από τη συχνότητα των 50. Είναι θέμα δημιουργίας ενός «ομοιόμορφου δεσμού» στις τιμές επίπτωσης. Για να χαλαρώσει, η τιμή πρέπει να διατηρηθεί σταθερή για τρεις έως πέντε ημέρες, “τουλάχιστον τρεις ημέρες”, δήλωσε η Μέρκελ.

Ο Σόντερ λέει επίσης ότι η μείωση της τιμής επίπτωσης από 50 σε 35 ως κατευθυντήρια γραμμή έγινε επειδή υπήρχε η μετάλλαξη. Είναι ένα «προσεκτικό σημείο αναφοράς». Ωστόσο, η τιμή των 35 θα μπορούσε να επιτευχθεί τον Μάρτιο εάν τα μέτρα συνέχιζαν να τηρούνται. “Είναι πιο εύκολο να κλείσεις παρά να ανοίξεις” Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Σόντερ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τις συζητήσεις ότι τα μέτρα δείχνουν επιτυχία. Η απόφαση για τους κανόνες που θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τώρα δεν είναι εύκολη. Η μετάλλαξη έχει μια “απρόβλεπτη ποσότητα”. Πρέπει να αποφύγουμε το “μπρος-πίσω”. Γι ‘αυτό το σύνθημα είναι “Να είστε προσεκτικοί με την προοπτική”. Η Βαυαρία θέλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις εναπόκειται στις πόλεις

“Επιτρέψτε στον πολιτισμό να κάνει ένα πρώτο βήμα προς την ομαλότητα” Ο Müller δεσμεύεται επίσης να ανοίξει νέες προοπτικές για τον πολιτισμό. Ανακοινώνει το άνοιγμα των σχολείων για την πόλη του για τις 22 Φεβρουαρίου. Άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες θα μπορούσαν επίσης να στοχεύσουν σε αυτό το χρονικό σημείο, λέει ο δήμαρχος, επαινεί την επιτυχία των μέτρων. Τον Δεκέμβριο, όταν ξεκίνησε το κλείδωμα, το Βερολίνο είχε συχνότητα 200, σήμερα είναι το κρατίδιο με τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης. Τα μέτρα «δεν ήταν μάταια». Το Βερολίνο έχει σήμερα την προεδρία των ομοσπονδιακών κρατών στη Διάσκεψη του Πρωθυπουργού. “Τα μέτρα έσωσαν τη ζωή πολλών ανθρώπων”

Τα κομμωτήρια θα ανοίξουν ξανά την 1η Μαρτίου

Οι κομμωτές/τριες μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους από την 1η Μαρτίου 2021 υπό την προϋπόθεση των απαιτήσεων υγιεινής, του ελέγχου πρόσβασης με ραντεβού και της χρήσης ιατρικών μασκών. Μέχρι τότε, η επίπτωση θα είχε φτάσει τα 50, δήλωσε η Μέρκελ στη συνέντευξη τύπου.

Στις 3 Μαρτίου, η επόμενη συνάντηση.

Οι κανονισμοί θα ισχύουν έως τις 7 Μαρτίου. Η τιμή επίπτωσης των 35 δίνεται ως στόχος για περαιτέρω χαλάρωση. Η Μέρκελ λέει ότι από τις 25 Ιανουαρίου, όταν συναντήθηκαν οι πρωθυπουργοί για τελευταία φορά, η τιμή επίπτωσης έχει μειωθεί κατά 43 μονάδες. Με βάση αυτήν την εμπειρία, μπορεί να επιτευχθεί και η τιμή των 35, αποκαλεί την περίοδο έως τα μέσα Μαρτίου «υπαρξιακή» λόγω του κινδύνου που δημιουργούν οι μεταλλαγμένοι ιοί. 

Το λιανικό εμπόριο θα πρέπει να ανοίξει μετά από την επίπτωση των 7 ημερών σε μια σταθερή κατάσταση περίπου 35 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους. Και τότε μόνο με όριο ενός πελάτη ανά 20 τετραγωνικά μέτρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi