Ειδήσεις και Νέα

Το κλείδωμα θα παραταθεί έως τις 14 Μαρτίου

Το τρέχον κλείδωμα θα πρέπει γενικά να επεκταθεί έως τις 14 Μαρτίου ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα μπορούν να επιστρέψουν στη διδασκαλία στην τάξη νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό περιλαμβάνεται σε σχέδιο του σχεδίου ψηφίσματος, βάσει του οποίου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει να καταλήξει σε συνεννόηση με τους πρωθυπουργούς σήμερα το απόγευμα σχετικά με το πώς θα συνεχιστούν τα πράγματα μετά τις 14 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε, τα τρέχοντα ψηφίσματα θα αρκούν. Ως εναλλακτική λύση η 14 Μαρτίου, η 7η Μαρτίου φαίνεται να βρίσκεται υπό συζήτηση.

Θα πρέπει επομένως να παραμείνει ανοιχτό στον τρόπο με τον οποίο οι μεμονωμένες κρατικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν το σχολικό άνοιγμα. Τα κομμωτήρια πρέπει επίσης να ανοίξουν νωρίτερα.

«Το αν και πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα θα πρέπει να αποφασιστεί κατά την κοινή συνεδρίαση στις 10 Μαρτίου υπό το φως της εξέλιξης του αριθμού των λοιμώξεων.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Το επόμενο βήμα έναρξης θα πρέπει να είναι μια σταθερή συχνότητα 7 ημερών σε όλη τη Γερμανία που να μην υπερβαίνει τις 35 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους αντίστοιχα. Αυτό το επόμενο βήμα θα πρέπει να περιλαμβάνει το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με όριο ενός πελάτη ανά 20 τετραγωνικά μέτρα, το άνοιγμα μουσείων και γκαλερί και το άνοιγμα των παρόχων υπηρεσιών που εξακολουθούν να είναι κλειστές. Προκειμένου να δοθούν στους πολίτες και στις εταιρείες οι προοπτικές σχεδιασμού, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συνεχίζουν να εργάζονται για την ανάπτυξη των επόμενων βημάτων για μια ασφαλή και δίκαιη στρατηγική ανοίγματος, έτσι ώστε οι ζωές μας να γίνουν πιο φυσιολογικές ξανά. “

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στην εστίαση, πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μεγαλύτερο κλείσιμο, (πιθανόν μέχρι τα μέσα Μαρτίου) εάν παραμείνει αυτή η πρόταση, η οποία εξακολουθεί να είναι ασαφής. Θα μπορούσε ακόμη να υπάρξει διαφωνία με τη Μέρκελ εδώ, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί συμφωνία για μια διατύπωση χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής της Καγκελαρίας, Helge Braun, θα έπρεπε να έχει εκπονήσει ένα τέτοιο εναρκτήριο σχέδιο με τους επικεφαλής των κρατικών καγκελαρίων για την αλλαγή την Τετάρτη.

Οι χώρες του SPD απαιτούν το άνοιγμα των σχολείων

Πριν από την ψηφιακή συνάντηση (τηλεδιάσκεψη) μεταξύ της Καγκελάριου και των Πρωθυπουργών, προέκυψε μια νέα, βίαιη διαμάχη για το άνοιγμα κέντρων παιδικής μέριμνας και δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του SPD ζήτησε από την καγκελαρία να ανοίξει δημοτικά σχολεία (με υποχρεωτική μάσκα στην τάξη) και κέντρα φύλαξης παιδιών, εάν είναι δυνατόν από τα μέσα Φεβρουαρίου, όλα τα άλλα μέτρα πρέπει πρώτα να περιμένουν. 

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, από την άλλη πλευρά, είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα της, την Τρίτη, ότι ήταν αντίθετη σε «οποιαδήποτε χαλάρωση» πριν από τις αρχές Μαρτίου, ρητά και στα σχολεία. Αυτό το δικαιολογεί με την προσδοκία της ότι η εξαιρετικά μεταδοτική βρετανική παραλλαγή θα κυριαρχήσει επίσης στη Γερμανία σε λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το τρέχον προσχέδιο, το οποίο χρονολογείται στις 10 Φεβρουαρίου 2021 7:40 π.μ., λέει: «Τα παιδιά και οι νέοι, όπως και οι γονείς τους, επηρεάζονται ιδιαίτερα από τους περιορισμούς. Για να διασφαλιστεί η εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών και των νέων μας, υπάρχουν ανοίγματα στη φροντίδα και επομένως η εκπαίδευση είναι προτεραιότητα. Αυτός ο τομέας θα πρέπει επομένως να είναι ο πρώτος που θα ανοίξει σταδιακά”.

Αρκετές πολιτείες που διέπονται από CDU, όπως η Έσση ή η Σαξονία, θέλουν να ανοίξουν δημοτικά σχολεία και κέντρα φύλαξης παιδιών πέραν των υφιστάμενων κανονισμών, όπως η περίθαλψη έκτακτης ανάγκης τον Φεβρουάριο. Η Σαξονία ανακοίνωσε τα εγκαίνια την Τρίτη.

Συζήτηση για τα βήμα προς βήμα σχέδια

Ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ραμέλοου δήλωσε πριν από τις διαπραγματεύσεις ότι ελπίζει ότι σε βήμα προς βήμα στο σχέδιο, όπως εκπονήθηκαν από την Κάτω Σαξονία, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και τη Θουριγγία, θα συζητηθούν στη Διάσκεψη του Πρωθυπουργού με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ( CDU) την Τετάρτη. Στο πρωί περιοδικό ZDF, είπε ότι τα μεμονωμένα σχέδια βήμα προς βήμα πρέπει τώρα να υπερτεθούν. Χρειάζεται ένα ομοιόμορφο γενικό σχέδιο για ολόκληρη τη Γερμανία ».

Αυτό που χρειάζεται είναι «ένα σύνολο κανόνων που είναι κατανοητοί από όλους τους πολίτες και όλους τους επιστήμονες – και μας δίνει ως φορείς ένα πλαίσιο που δεν χρειάζεται να διαπραγματευόμαστε κάθε φορά», είπε στο «RedaktionsNetzwerk Deutschland». Οι κανόνες πρέπει να είναι «αξιόπιστοι πάνω-κάτω. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει όταν ».

Ένα άλυτο πρόβλημα σχετικά με το θέμα των σχολείων είναι το πώς μπορεί να διορθωθεί η κυκλοφορία των σχολείων. «Η χρήση επιπρόσθετων σχολικών λεωφορείων αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση του κινδύνου μόλυνσης στις σχολικές μεταφορές. Αυτό απαιτεί πρόσθετη οικονομική υποστήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση », δήλωσε ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Διάσκεψη των Υπουργών Παιδείας την Τρίτη.

Και: Με εκτεταμένες γρήγορες δοκιμές και δεσμευτική στρατηγική δοκιμών, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θα πρέπει στο μέλλον να διασφαλίζουν ότι όλοι οι υπάλληλοι του σχολείου μπορούν να ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ζήτησαν οι υπουργοί παιδείας. «Όποτε μολυνθεί ένας συμμετέχων στο σχολείο, η αντίστοιχη ομάδα μάθησης και όλα τα άλλα άτομα επαφής εξετάζονται αμέσως.» Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Υπάρχουν αυξανόμενες αναφορές βλάβης στα παιδιά

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει να επεκτείνει τα ισχύοντα μέτρα σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους χωρών, αλλά αναγνώρισε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να συνεχιστεί με τα δημοτικά σχολεία και τα παιδικά κέντρα.

“Οι αναφορές ζημιών σε παιδιά φτάνουν επίσης στην Καγκελαρία”, λέει. Επιπλέον, στην πιο πρόσφατη δημόσια συζήτηση με γονείς και ανύπανδρους γονείς και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, υποσχέθηκε να δώσει προτεραιότητα στα σχολεία και τα παιδικά κέντρα. Υπάρχει ακόμη μεγάλη δυναμική στις συζητήσεις.

Οι υπουργοί παιδείας των ομοσπονδιακών κρατών επιμένουν επίσης σε ταχεία βήματα ανοίγματος, αλλά τελικά οι αρχηγοί κυβερνήσεων αποφασίζουν μαζί με τη Μέρκελ.

Η πρωθυπουργός του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Μανουέλα Σβέσιγκ απαιτεί μια σαφή προοπτική για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά οι ενώσεις δασκάλων ζητούν προσοχή. «Το κάνουμε στη χώρα μας έτσι: όπου υπάρχουν χαμηλά περιστατικά, έχουμε αφήσει τα δημοτικά σχολεία και τα παιδικά κέντρα ανοιχτά. Και στα hotspots έχουμε μόνο λειτουργία έκτακτης ανάγκης. Σας συμβουλεύω να το κάνουμε σε όλη τη Γερμανία », λέει ο Schwesig στην Bild.

«Οι τιμές επίπτωσης έχουν αναπτυχθεί θετικά», αναφέρει σε ψήφισμα της Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας και Πολιτιστικών Υποθέσεων πριν από τις διαβουλεύσεις του ομοσπονδιακού κράτους στην Tagesspiegel. 

Νέες μελέτες σχετικά με τον κίνδυνο μόλυνσης σε κλειστά δωμάτια λαμβάνουν επίσης εντατικές συμβουλές. «Η εισπνεόμενη δόση είναι καθοριστική για τον κίνδυνο μόλυνσης από σωματίδια αερολύματος σε κλειστά δωμάτια», τονίζει ο ειδικός αερισμού Martin Kriegel από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου σε μια νέα μελέτη, η οποία είναι επίσης πολύ σημαντική .

Υπάρχει έλλειψη καλών εννοιών αερισμού

Η δόση εξαρτάται από την ποσότητα που εκπέμπεται, την αναπνευστική δραστηριότητα (πηγή και παραλήπτης), τη συγκέντρωση αερολύματος στο δωμάτιο και το χρονικό διάστημα που αφιερώνεται στο δωμάτιο. Με μια μάσκα, η έξοδος αερολύματος και η εισπνεόμενη ποσότητα μπορούν να μειωθούν κάπως, όπως και η συγκέντρωση μέσω κατάλληλης παροχής αέρα.

Ωστόσο, οι καλές ιδέες εξαερισμού δεν έχουν αναπτυχθεί παντού. Η μελέτη έχει ενδιαφέροντα αποτελέσματα, τα οποία πρέπει επίσης να επηρεάσουν τη συζήτηση σχετικά με τη χαλάρωση. Ο Kriegel και οι συνεργάτες του καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένα σούπερ μάρκετ με απαίτηση μάσκας έχει τιμή R 1 για τον κίνδυνο μόλυνσης, ότι ένα μολυσμένο άτομο θα μολύνει το πολύ ένα άλλο άτομο.

“Συγκριτικά, το γραφείο πολλαπλών ατόμων με μειωμένη χωρητικότητα κατά 50%, αλλά χωρίς να φοράει μάσκα στο χώρο εργασίας, έχει τιμή 8. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος σε αυτήν την κατάσταση είναι 8 φορές υψηλότερος από ότι στο σούπερ μάρκετ.”

Από την άλλη πλευρά, το να πηγαίνεις στο θέατρο με 30% χωρητικότητα και να φοράς μάσκα στο κάθισμα είναι μόνο το μισό επικίνδυνο από το να επισκέπτεσαι το σούπερ μάρκετ. Σε ένα γυμνάσιο όπου τα δωμάτια απασχολούνται μόνο 50 τοις εκατό και απαιτείται μάσκα, η τιμή R είναι τουλάχιστον 2,9, χωρίς μάσκα η τιμή R είναι διπλάσια.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi