Ειδήσεις και Νέα

Αυτό είναι το νέο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εφαρμόζεται φρένο έκτακτης ανάγκης.

Τι θα πρέπει να αλλάξει στο μέλλον

  • Τεστ: Θα επεκταθούν σημαντικά έως τις αρχές Απριλίου. Όλοι θα πρέπει να μπορούν να κάνουν δωρεάν ένα γρήγορο τεστ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Όσοι θα έχουν θετικό τεστ πρέπει να απομονωθούν και να κάνουν μια πιο αξιόπιστη δοκιμή PCR. Και οι δύο δοκιμές πρέπει να είναι δωρεάν.
  •  Η υποχρέωση των εργοδοτών να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται στο σπίτι όποτε είναι δυνατόν πρέπει να παραταθεί μέχρι τις 30 Απριλίου
  • Εμβολιασμοί: Από τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου θα πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί έτσι ώστε μεμονωμένοι γιατροί σε ιδιωτικά ιατρεία να μπορούν επίσης να εμβολιάζουν άτομα. Από τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου, οι γενικοί ιατροί και οι ειδικοί θα πρέπει επίσης να εμβολιάζουν και να αποφασίσουνσχετικά με την ιεράρχηση των ασθενών όσον αφορά στην προτεραιότητα του εμβολίου.
  • Επαφές: Από τις 8 Μαρτίου, επιτρέπεται να συναντηθούν έως πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά. Τα ζευγάρια πρέπει γενικά να υπολογίζονται ως ένα νοικοκυριό, ακόμα και αν δεν ζουν μαζί. Εάν η επίπτωση πέσει κάτω από τα 35, μπορούν να γίνουν συναντήσεις έως και δέκα ατόμων από τρία νοικοκυριά. Προστίθενται παιδιά έως 14 ετών.

Το φρένο έκτακτης ανάγκης

Εάν η επίπτωση 7 ημερών είναι πάνω από 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες,  εφαρμόζεται φρένο έκτακτης ανάγκης . Στη συνέχεια, από τη δεύτερη επόμενη εργάσιμη ημέρα, οι κανόνες που ίσχυαν έως τις 7 Μαρτίου ισχύουν ξανά. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, στην περίπτωση επαφών: ένα νοικοκυριό και ένα άλλο άτομο μπορεί να συναντηθούν, με εξαίρεση τα παιδιά έως 14 ετών.

Τα περαιτέρω βήματα ανοίγματος

  • Δεύτερο στάδιο: Μετά το άνοιγμα σχολείων και κομμωτών στο πρώτο βήμα από την 1η Μαρτίου, τώρα (από τις 8 Μαρτίου) θα πρέπει να επιτρέπεται να ανοίγουν βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κηπευτικά είδη καθώς και καταστήματα λιανικής για καθημερινές ανάγκες. Εάν ο χώρος του καταστήματος είναι μεγαλύτερος, επιτρέπονται περισσότεροι πελάτες. Τέτοια ανοίγματα υπάρχουν ήδη σε ορισμένα κρατίδια.
  • Τα μασάζ, θα επιτρέπονται ξανά. Αυτό που σημαίνει ακριβώς μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα. Τα μαθήματα στις σχολές οδήγησης και πτήσεων πρέπει επίσης να ξεκινήσουν ξανά. Οι πελάτες πρέπει να παρουσιάσουν μια καθημερινή γρήγορη δοκιμή ή αυτοέλεγχο εάν δεν μπορούν να διατηρήσουν τη μάσκα κατά τη διάρκεια του ραντεβού τους (για παράδειγμα για καλλυντικά ή ξυρίσματα).

Στάδιο τρίτο (από τις 8 Μαρτίου το νωρίτερο):

  • Σταθερή επίπτωση 7 ημερών με λιγότερες από 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους: Επιπλέον ανοίγματα σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο σε καταστήματα λιανικής, μουσεία, γκαλερί, ζωολογικούς κήπους, βοτανικούς κήπους και μνημεία. Το πολύ 10 άτομα πρέπει να επιτρέπεται να κάνουν αθλήματα μαζί στον καθαρό αέρα χωρίς επαφή.
  • Επίπτωση σε τρεις συνεχόμενες ημέρες με περισσότερες από 50 νέες μολύνσεις ή σταθερή ή μειωμένη συχνότητα κάτω των 100. Οι λιανοπωλητές, καθώς και μουσεία, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι, βοτανικοί κήποι και μνημεία μπορούν να ορίσουν ραντεβού για ψώνια ή επισκέψεις. Το πολύ πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά μπορούν να κάνουν αθλήματα μαζί έξω. Για παιδιά έως 14 ετών, επιτρέπεται μια ομάδα έως είκοσι ετών.

Στάδιο τέσσερα (από τις 22 Μαρτίου το νωρίτερο) : Η προϋπόθεση είναι μια επίπτωση 7 ημερών που δεν έχει επιδεινωθεί στο τρίτο στάδιο για 14 ημέρες.

  • Η επίπτωση είναι σταθερή κάτω από 50 νέες μολύνσεις: άνοιγμα υπαίθριων εστιατορίων, θεάτρων, συναυλιών και οπερών και κινηματογράφων. Το άθλημα χωρίς επαφή εντός, επιτρέπεται το άθλημα έξω από το.
  • Επίπτωση σε τρεις συνεχόμενες ημέρες με περισσότερες από 50 ή σταθερή συχνότητα ή πτώση κάτω από 100 νέες μολύνσεις: άνοιγμα υπαίθριων εστιατορίων με κράτηση ραντεβού. Μια καθημερινή δοκιμή Covid-19 είναι απαραίτητη εάν πολλά νοικοκυριά μοιράζονται ένα τραπέζι, για να επισκεφθούν θέατρα, αίθουσες συναυλιών, όπερες και κινηματογράφους. Το ίδιο ισχύει και για σπορ εκτός επαφής σε εσωτερικούς χώρους ή για σπορ σε εξωτερικούς χώρους.

Στάδιο πέντε (από τις 5 Απριλίου το νωρίτερο) : Η προϋπόθεση είναι μια επίπτωση 7 ημερών που δεν επιδεινώθηκε στο τέταρτο στάδιο για 14 ημέρες.

  • Σταθερή επίπτωση κάτω από 50 νέες μολύνσεις: Εκδηλώσεις αναψυχής με έως και 50 συμμετέχοντες στον καθαρό αέρα.
  • Επίπτωση σε τρεις συνεχόμενες ημέρες με περισσότερες από 50 ή σταθερές ή πτώση συχνότητας κάτω από 100 νέες μολύνσεις: Περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων λιανικής με περιορισμούς πελατών, αθλήματα χωρίς επαφή σε εσωτερικούς χώρους, αθλήματα επαφής χωρίς υποχρεωτικό έλεγχο σε εξωτερικούς χώρους.

Για τα επίπεδα τρία έως πέντε, υπάρχει ένα φρένο έκτακτης ανάγκης. Εάν η επίπτωση 7 ημερών είναι πάνω από 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, οι κανόνες που ίσχυαν έως τις 7 Μαρτίου ισχύουν ξανά από τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα.

Στις 22 Μαρτίου, η καγκελάριος  και οι πρωθυπουργοί θέλουν να συζητήσουν πώς να προχωρήσουν. Θα πρέπει λοιπόν να αφορά τα εστιατόρια (εστίαση), τον πολιτισμό, τις εκδηλώσεις, τα ταξίδια και τα ξενοδοχεία.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi