Ειδήσεις και Νέα

Εκτακτο, Γερμανία: Αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, μετά από σύσταση του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ.

Μετά από ενδείξεις πιθανών παρενεργειών, οι εμβολιασμοί  με το εμβόλιο από την Astra-Zeneca αναστέλλονται επίσης στη Γερμανία ως προφύλαξη. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ακολουθεί μια τρέχουσα σύσταση του Ινστιτούτου Paul Ehrlich (PEI), ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας. Μετά από νέες αναφορές θρόμβωσης των εγκεφαλικών φλεβών σε σχέση με τον εμβολιασμό στη Γερμανία και την Ευρώπη, το ινστιτούτο θεωρεί απαραίτητες περαιτέρω έρευνες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ( EMA) θα αποφασίσει “εάν και πώς τα νέα ευρήματα θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου”, δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραιτήθηκε αρχικά από την αναστολή των εμβολιασμών Astra-Zeneca αφού η Δανία έκανε αυτό το βήμα την Πέμπτη. Η Κοπεγχάγη είχε αναφερθεί σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρών θρόμβων αίματος μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο. Ακολούθησαν η Νορβηγία, η Ισλανδία και οι χώρες της ΕΕ Βουλγαρία, Ιρλανδία και, την Κυριακή το απόγευμα, τις Κάτω Χώρες. Η Αυστρία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και το Λουξεμβούργο ανέστειλαν τη χρήση συγκεκριμένης παρτίδας Astra Zzeneca, η Ιταλία και η Ρουμανία διέκοψαν τη χρήση άλλης παρτίδας.

Ο Βρετανός-Σουηδός κατασκευαστής τόνισε, ωστόσο, ότι η ανάλυση περισσότερων από δέκα εκατομμυρίων περιπτώσεων δεν είχε «καμία ένδειξη αυξημένου κινδύνου πνευμονικής εμβολής ή θρόμβωσης». Ο συν-προγραμματιστής Andrew Pollard, επικεφαλής του Ομίλου Εμβολίων της Οξφόρδης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπήρχαν “πολύ καθησυχαστικές ενδείξεις” ότι το εμβόλιο δεν είχε οδηγήσει σε αύξηση των θρόμβων στο Ηνωμένο Βασίλειο – μέχρι στιγμής η κύρια χρήση του στην Ευρώπη.

faz

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi