Ειδήσεις και Νέα

Ο Spahn ζητά “μέτρα σε εθνικό επίπεδο” και σκληρότερο κλείδωμα

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε σχετικά με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Robert Koch νωρίτερα το πρωί, ότι 25.000 νέες λοιμώξεις ήταν “πάρα πολλοί άνθρωποι”. Ανησυχεί για υπερφορτωμένες μονάδες εντατικής θεραπείας και προειδοποίησε την Παρασκευή στην ομοσπονδιακή συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο: «Πρέπει να σπάσουμε το τρίτο κύμα.» Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την ανακούφιση του συστήματος υγείας.

Μίλησε υπέρ των εξετάσεων σε σχολεία, κέντρα φύλαξης παιδιών και γραφεία. Οι ιδιωτικές συναντήσεις αποτελούν επίσης κίνδυνο. Οι κοινωνικές επαφές θα πρέπει να περιοριστούν, εάν είναι απαραίτητο με απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ. Ο Σπαν είπε ότι οι πολίτες ήταν ρεαλιστές για τη σοβαρότητα της κατάστασης και η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ αυστηρότερων κανόνων.

Την Παρασκευή το πρωί, το Ινστιτούτο Robert Koch ανέφερε σημαντική αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων κορώνας. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές τις τελευταίες 24 ώρες, 25.464 άλλα άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό. Αυτό ήταν 3.567 περισσότερα από ό, τι την Παρασκευή πριν από μια εβδομάδα.

Ο Spahn ζήτησε «συνεπή και εθνικά μέτρα». “Αλλά αν μερικοί άνθρωποι δεν συμμερίζονται την εκτίμηση της κατάστασης, τότε φυσικά θα είναι δύσκολο”.

Η αναβολή του γύρου των συζητήσεων που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και μόνο η σύντομη διαβούλευση δεν αρκεί λόγω της κατάστασης μόλυνσης. Ο Spahn αναφέρθηκε σε αντίστοιχη δήλωση του  Δήμαρχου του Βερολίνου Michael Müller. Χρειάζεται ένα κλείδωμα για να “έρθει πολύ κάτω από μια συχνότητα των 100”.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, είναι στο σωστό δρόμο. Σύμφωνα με τον Spahn, μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί 17 εκατομμύρια δόσεις. “Σχεδόν το 15% των Γερμανών εμβολιάζονται τώρα”, πρόσθεσε. Ήταν θετικός για την είσοδο των οικογενιακών ιατρών στους εμβολιασμούς. Κατά συνέπεια, υπάρχει ένα άλλο καθημερινό ρεκόρ, την Πέμπτη με 719.000 εμβολιασμούς σε μία ημέρα.

Μέλη της βουλής άνω των 60 ετών μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο από την Astrazeneca από την επόμενη εβδομάδα.

“Οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν γρήγορα”

Το αφεντικό της RKI Lothar Wieler είπε: «Δεν μπορείτε πλέον να αποτρέψετε αυτό το κύμα, αλλά μπορείτε να το ισοπεδώσετε». Υπάρχουν όλο και πιο δύσκολα μαθήματα, επηρεάζονται περισσότεροι νεότεροι. «Οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν γρήγορα.» Στις αρχές του έτους, η μέση ηλικία των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν μεταξύ 71 και 77 ετών. Ο μέσος όρος είναι τώρα 65 έως 68 χρόνια. Η πληρότητα αυξήθηκε μόνο κατά 20 τοις εκατό αυτήν την εβδομάδα μόνο. Ο Wieler φοβάται ένα “τεράστιο βάρος”.

Δεν πρόκειται μόνο για κρεβάτια και εξοπλισμό, αλλά και για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. “Όλοι έχουμε καθήκον να το αποτρέψουμε.” Όλοι θα μπορούσαν ξαφνικά να αρρωστήσουν. Ωστόσο, ο εφοδιασμός κινδυνεύει. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αναμένει πιο ουσιαστικά στοιχεία για νέες μολύνσεις από κορώνα.

  • Ο υπουργός Υγείας Spahn ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θέλει να υπογράψει σύμβαση με τον κατασκευαστή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi