Ειδήσεις και Νέα

Το ΥΠΕΞ Λιβύης «στριμώχνει» τον Τσαβούσογλου: Να φύγουν ξένα στρατεύματα και μισθοφόροι από τη Λιβύη {video}

Στα… σχοινιά στρίμωξε τον υπερόπτη Τσαβούσογλου η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης.Την αποχώρηση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη με τη συνδρομή και της Τουρκίας, ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς από τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα (3/5/2021) τη Λιβύη.

Μεταξύ άλλων η αξιωματούχος, σύμφωνα με το Libya review, ανέφερε:

«Υπογραμμίζουμε το σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στον τερματισμό του πολέμου και για τη διατήρηση της εκεχειρίας. Καλούμε την Τουρκία να κάνει βήματα στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Καλούμε την Τουρκία να συνεργαστεί μαζί μας για να τερματιστεί η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στη Λιβύη».

Από την δική του πλευρά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε ότι η Άγκυρα στάθηκε στη Λιβύη σε στιγμές δύσκολες και διαβεβαίωσε ότι η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο λέγοντας ότι η χώρα του θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα κοινά της συμφέροντα με τη Λιβύη στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες. Επίσης, κάλεσε την Λίβυα υπουργό Εξωτερικών στην Τουρκία στις 18 Ιουνίου.

Στη Λιβύη εκτός από τον Τσαβούσογλου βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi