Ειδήσεις και Νέα

Χαλαρώσεις για εμβολιασμένα άτομα, ποιές χαλαρώσεις ισχύουν από σήμερα Κυριακή

Για εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενάντια στον ιό ή έχουν αναρρώσει θα εξαλειφθούν ορισμένοι καθημερινοί περιορισμοί.

Η βουλή ενέκρινε επίσης ένα διάταγμα την Παρασκευή που καταργεί τους περιορισμούς στα θεμελιώδη δικαιώματα για αυτές τις ομάδες. “Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς μια πιο φυσιολογική κατάσταση”, δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίν Λάμπρεχτ. “Ο κανονισμός μπορεί τώρα να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή.” Δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn.

Παρά τη χαλάρωση των εμβολιασμένων ατόμων, οι μάσκες εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές. Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν αναρρώσει δεν χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ όταν πηγαίνουν για ψώνια ή πηγαίνουν στο κομμωτήριο. Θα μπορούσατε να συναντηθείτε σε ένα ιδιωτικό περιβάλλον χωρίς περιορισμούς.

Πως προχωράει η διαδικασία του εμβολιασμού

Ο Spahn ανακοίνωσε ότι ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca θα πρέπει να παραδοθούν στα ιατρεία την επόμενη εβδομάδα. Σε συνεννόηση με τον γιατρό, μπορείτε επίσης να αποφασίσετε ελεύθερα στο μέλλον, όταν ο δεύτερος εμβολιασμός με το εμβόλιο της Astrazeneca πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός της επιτρεπόμενης περιόδου τεσσάρων έως δώδεκα εβδομάδων.

Ο υπουργός τόνισε: “Όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμβολιασμού, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα.” Μελέτες δείχνουν ότι είναι 50,4 τοις εκατό για τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες και έως 82,4 τοις εκατό για δώδεκα ή περισσότερες εβδομάδες. Είναι αισιόδοξος για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη». Το ταξίδι στο εσωτερικό της ΕΕ είναι απίθανο να εξαρτάται από τον εμβολιασμό. Θα μπορέσετε επίσης να κινηθείτε σε όλη την Ευρώπη με τα τεστ”, δήλωσε ο Spahn στην  “Rheinische Post “. 

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi