Περιβάλλον

5 συναρπαστικά γεγονότα για τον άξονα και τις παλίρροιες της Γης

1) Μέρα και νύχτα

Κατά τη διάρκεια της τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο, η γη περιστρέφεται επίσης μία φορά την ημέρα γύρω από τον άξονά της, μια φανταστική γραμμή που διέρχεται από τον Βόρειο και Νότιο Πόλο, δημιουργώντας μέρα και νύχτα.

2) Οι εποχές

Ο άξονας της γης κλίνει στους 23,5 °. Όταν η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, ο Βόρειος Πόλος για έξι μήνες κλίνει προς τον Ήλιο.

3) Οι παλίρροιες

Οι παλίρροιες της Γης προκαλούνται από τη βαρύτητα της Σελήνης. Το νερό της Γης στην πλησιέστερη πλευρά της Σελήνης τραβιέται προκαλώντας την διόγκωση του νερού, αυτό είναι γνωστό ως υψηλή παλίρροια.

4) Άνοιξη

Ο Ήλιος επηρεάζει επίσης τις παλίρροιες, και όταν ο Ήλιος και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται με τη Γη, οι συνδυασμένες βαρύτητές τους δημιουργούν την υψηλότερη παλίρροια, που ονομάζεται παλίρροια της άνοιξης.

5) χαμηλή παλίρροια

Όταν ο Ήλιος και η Σελήνη δεν είναι ευθυγραμμισμένες αλλά αντίθετα βρίσκονται σε ορθή γωνία, η βαρύτητά τους ακυρώνεται, δημιουργώντας τις χαμηλότερες παλίρροιες της Γης.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΟΣ για τους κοραλλιογενείς υφάλους.

e-enimerosi

Στην 6η θέση στην Ευρώπη με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση η Ελλάδα!

e-enimerosi

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλάζουν τα πάντα στα κτίρια εντός ΕΕ.

e-enimerosi