Ιατρική Βιολογία

Παγωμένος στο χρόνο: 5 προϊστορικά ζώα που βρέθηκαν παγιδευμένα στον πάγο.

Αυτά τα κατεψυγμένα προϊστορικά ζώα είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένα και τώρα διάσημα σε όλο τον κόσμο.

1. Ένας μικρός ρινόκερος που ονομάζεται Sasha 

Αυτό το μωρό ρινόκερος, που ονομάστηκε στοργικά Sasha από τον άνδρα που το βρήκε, ήταν το πρώτο νεαρό μέλος του είδους που βρέθηκε ποτέ. Δεν είναι σαφές εάν ήταν αρσενικό ή θηλυκό, αλλά το μέγεθος κεράτου υποδηλώνει ότι είχε απογαλακτιστεί τη στιγμή που πέθανε. Περνούσε τη στέπα, μια ξηρή, κρύα περιοχή από την Ισπανία έως τη Σιβηρία. 

2. Λιοντάρι ή λυγκας

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μουμιοποιημένη γάτα στην ανατολική Σιβηρία το 2017. Θα μπορούσε είτε να είναι ένας λυγκας είτε ένα λιοντάρι. Η γούνα του είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το είδος καθώς δεν ξέρουμε πραγματικά πώς φαινόταν ένα λιοντάρι σπηλαίου.

3. Μαμούθ μοσχάρια

Οι εξερευνητές ανακάλυψαν δύο μαμούθ μοσχάρια που χρονολογούνται πριν από περίπου 40.000 χρόνια σε δύο διαφορετικές περιοχές της Σιβηρίας. Οι ερευνητές ρίχνουν μια πιο προσεκτική ματιά στα δείγματα χρησιμοποιώντας αξονική τομογραφία και ανακάλυψαν ότι και τα δύο μαμούθ μωρού είχαν πνιγεί στη λάσπη. Τα μικρά μαμούθ ήταν παχουλά και υγιή όταν έχασαν την ζωή τους.

 4. Αρχαίος βίσωνας

Το πιο πλήρες δείγμα στέπας βίσωνων που βρέθηκε ποτέ είναι 9.000 ετών. Έχει ένα πλήρες καρδιακό σύστημα, εγκέφαλο και πεπτικό σύστημα, μαζί με σχεδόν τέλεια αιμοφόρα αγγεία. Ορισμένα όργανα έχουν συρρικνωθεί με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο είναι αξιοσημείωτα σε καλή κατάσταση.

5. Παγωμένο πουλάρι 

Ένα άλογο δύο μηνών που πέθανε πριν από 30.000 έως 40.000 χρόνια έφτασε στο δρόμο του περίπου 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, βαθιά σε έναν κρατήρα της Σιβηρίας. Στη ζωή, το νεαρό άλογο είχε ύψος περίπου 1 μ. Και οι οπλές του είναι ακόμα ανέπαφες, μαζί με μικροσκοπικές τρίχες που εξακολουθούν να είναι ορατές μέσα στα ρουθούνια του.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σημάδια του καρκίνου που μπορούν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα;

e-enimerosi

Η μικροχειρουργική σε λεπτές επεμβάσεις.

e-enimerosi

EE: Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση νέο αντιβιοτικό για ανθεκτικές λοιμώξεις.

e-enimerosi