Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Συνεχίζονται οι επικρίσεις για τον υπουργό υγείας, Spahn.

Το υπουργείο του λέγεται ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει μάσκες με περιορισμένη ασφάλεια για μή προνομιούχα άτομα. Το υπουργείο απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

Ο Jens Spahn δέχτηκε τεράστια κριτική μετά από μια έκθεση των ΜΜΕ για διαδικασίες που αφορούσαν τη μαζική προμήθεια προστατευτικών μασκών. Τόσο ο εταίρος το SPD όσο και η αντιπολίτευση κατηγορούν τον υπουργό για σκάνδαλο. Ο Norbert Walter-Borjans του SPD κάλεσε το πρόεδρο του CDU Armin Laschet μέσω της “Bild am Sonntag”, να επανεξετάσει εάν η “σκανδαλώδης προσέγγιση” του Spahn είναι “ακόμη αποδεκτή”. Οι Πράσινοι και το FDP ζητούν άμεση διευκρίνιση. Το Υπουργείο Υγείας υπερασπίστηκε τις ενέργειες του Spahn το Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει να διανείμει τέτοιες μάσκες στους άστεγους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες ή στους αποδέκτες του Hartz IV.

Το SPD και η αντιπολίτευση επιτίθενται στον Spahn

  • “Είναι απάνθρωπο όταν ένας υπουργός υγείας χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, δηλαδή εκείνους που δικαιούνται μάσκες ¨καλής¨ ποιότητας και εκείνους για τους οποίους οι απολύτως ακατάλληλες μάσκες είναι αρκετά ¨καλές¨ ώστε να μην προστατεύουν τη ζωή τους”, δήλωσε ο Walter-Borjans στην ” Bild Είμαι ο Sonntag “. “Αν αυτό συνέβαινε σε έναν υπουργό του SPD, θα ξέρουμε τι να κάνουμε.”
  • Η αντιπρόεδρος του SPD Saskia Esken κατηγόρησε τον Spahn για «άνευ προηγουμένου περιφρόνηση» για τμήματα της κοινωνίας στο «Tagesspiegel» (Κυριακή έκδοση) και ζήτησε έμμεσα την παραίτηση του υπουργού: «Με αυτήν την απάνθρωπη στάση, τίποτα δεν χάνεται στην πολιτική».
  • Η αριστερή πρόεδρος Janine Wissler χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας στο “Spiegel” “απάνθρωπη και απαίσια”. Ένας υπουργός που είναι έτοιμος να θέσει σε κίνδυνο συνειδητά αυτές τις ευάλωτες ομάδες “δεν είναι αποδεκτός”.
  • Επίσης, ο Michael Theurer του FDP -Fraktionsvize εξέφρασε έντονη κριτική. “Τώρα, το αργότερο, ένας ειδικός ερευνητής από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ελέγχου πρέπει να φροντίσει για μια πλήρη και αδυσώπητη έρευνα”, είπε στην “Handelsblatt”. “Αυτό είναι βαθιά άσεμνο, και η συγγνώμη του ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας είναι το λιγότερο, εάν αυτό το τερατώδες λάθος από τον κ. Spahn αποδειχθεί πραγματικά αληθινό.”

Το Υπουργείο Υγείας απορρίπτει τους ισχυρισμούς

Το υπουργείο προσπάθησε το Σάββατο να διαλύσει τους ισχυρισμούς και κατηγόρησε το SPD για “προκαθορισμένο παιχνίδι”. Για λόγους προεκλογικής εκστρατείας, το SPD επιτέθηκε ξανά στον υπουργό Spahn με αφράτες ιστορίες. Όταν οι μάσκες διανεμήθηκαν δωρεάν σε εγκαταστάσεις για τους αστέγους και τη βοήθεια ένταξης, «η καλύτερη δυνατή προστασία των πολιτών και των εργαζομένων που ζούσαν εκεί ήταν πάντα στο προσκήνιο», τόνισε το υπουργείο.

Στην προμήθεια ιατρικού υλικού “σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης” εκείνη την εποχή, “δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα”. Στο βαθμό που διαπιστώθηκε η «ανεπάρκεια» στη διαδικασία δοκιμής, το υπουργείο δεν δέχθηκε τα αγαθά και δεν τα πλήρωσε.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi