Ιστορία Πολιτισμός

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Αναστασίου Ζαρβού, πρώτου νεκρού στις μάχες της Τηλλυρίας

Ανακοίνωση από το Δήμο Λευκονοίκου αναφέρει ότι την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου και άρχισε με άφιξη φλόγας από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και εικονική αφή στις στήλες θυμιάματος από ομάδα καταδρομέων.

Επιπλέον, έγινε Προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από την αδελφή του ήρωα Αναστασίου Π. Ζαρβού, κ. Μαρούλα Ζαρβού-Μιχαήλ, τον Υπουργό Άμυνας, τον εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΦ, Ταξίαρχο Σολωμό Σολωμού, τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη Στυλιανό Τίνανα, τον Στρατηγό, Χαράλαμπο Λόττα, Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εθελοντών Αγωνιστών 1963-64, και τη Δήμαρχο Λευκονοίκου.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας