Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Η κυβέρνηση θέλει να εισαγάγει και μάσκες FFP2 για παιδιά

Ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας, η κυβέρνηση βλέπει «την ανάγκη για κατάλληλες παιδικές μάσκες με σκοπό την προστασία των λοιμώξεων». Επομένως, οι μάσκες FFP2 πρέπει τώρα να αναπτυχθούν σε κατάλληλα μεγέθη και για παιδιά. Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων την Κυριακή.

Σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Ινστιτούτο Ναρκωτικών και Ιατρικών Συσκευών (BfArM) ξεκίνησε την «τυποποίηση μάσκας προστασίας από λοιμώξεις» στο Γερμανικό Ινστιτούτο Τυποποίησης, το οποίο θα πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη τις μάσκες σε μεγέθη παιδιών.

Η απαίτηση μάσκας FFP2 στα σχολεία έχει αρθεί. Ωστόσο, πολλά παιδιά φορούν μάσκες μαζί με τους ενήλικες σε ΜΜΜ. “Είναι ανεύθυνο το ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ενήργησε νωρίτερα ενόψει της πανδημικής κατάστασης που έχει παραμείνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα”, επέκρινε ο Rößner.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εργασίας επισήμανε ότι κατά τη δοκιμή μίας μάσκας της κατηγορίας FFP2 σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο, συμμετέχουν δέκα άτομα με διαφορετικά σχήματα προσώπου. Ορισμένοι κατασκευαστές επέλεξαν επίσης άτομα με μικρά και στενά σχήματα προσώπου. Επομένως, δεν αποκλείεται “ότι οι μάσκες κατασκευάζονται και ελέγχονται κατάλληλες για παιδιά και εφήβους στον τομέα της προστασίας από λοιμώξεις”.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi