Ειδήσεις και Νέα

Ο δράστης με το μαχαίρι στο Würzburg έκανε την επίθεσή του στο όνομα της «τζιχάντ» του

Η επίθεση στο Würzburg ήταν προφανώς κίνητρο του Ισλάμ.

Ο Σομαλός Jibril A. είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από την αστυνομία ότι είχε πραγματοποιήσει την «τζιχάντ» του. Τζιχάντ σημαίνει ο ιερός πόλεμος ενάντια στους απίστους του Ισλάμ.

Ο 24χρονος άνδρας πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι από το ράφι σε ένα πολυκατάστημα στο Würzburg την Παρασκευή το απόγευμα και μαχαίρωσε τρία άτομα. Λέγεται ότι φώναξε «Allahu akbar», «Ο Θεός είναι μεγάλος». Ο Jibril A. συνέχισε την επίθεση στο δρόμο, τραυματίζοντας δέκα περαστικούς. Αρκετοί περαστικοί προσπάθησαν να σταματήσουν τον νεαρό Σομαλ. Στη συνέχεια, η αστυνομία τραυμάτησε τον Jibril A. με έναν πυροβολισμό στο πόδι και τον συνέλαβε.

Ο Σομαλός ήταν για ένα διάστημα σε ψυχιατρική κλινική

Εάν επιβεβαιωθεί η υποψία μιας επίθεσης, θα είναι η χειρότερη ισλαμική επίθεση μετά την επίθεση του Anis Amri στο Βερολίνο τον Δεκέμβριο του 2016.  Οι Τυνήσιοι είχαν καταλάβει ένα φορτηγό και έτρεξαν στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Breitscheidplatz. Δώδεκα άνθρωποι πέθαναν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν. Σε άλλες ισλαμιστικές επιθέσεις στην Γερμανία, σκοτώθηκαν το πολύ δύο άτομα.

Ωστόσο, οι αρχές ασφαλείας υποθέτουν επίσης ότι ο Jibril A. είναι ψυχικά διαταραγμένος. Ο Σομαλός είχε πρόσφατα εισαχθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για πράξη βίας, αλλά έφυγε γρήγορα. Πιθανώς, το ισλαμιστικό συναίσθημα για τον Jibril A. ήταν ένας θρησκευτικός λόγος.

Συγκρίνετε με την επίθεση στο Αμβούργο

Συγκρίνει την υπόθεση του Würzburg με την απόπειρα δολοφονίας ενός ψυχικά διαταραγμένου Παλαιστίνου στο Αμβούργο. Ο άνδρας σκότωσε με ένα μαχαίρι σε ένα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο του 2017 και τραυμάτισε πέντε άλλους πελάτες. Μετά τη σύλληψή του, ο δράστης είπε ότι ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Γερμανούς χριστιανικής πίστης. Το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε ισόβια κάθειρξη και πιστοποίησε ότι η ενοχή του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.

Στην περίπτωση του Würzburg, ωστόσο, οι κύκλοι ασφαλείας αναφέρονται επίσης στη βιογραφία των Σομαλών, όπου υπάρχουν πιθανά σημεία επαφής με τον ισλαμικό τρόμο. Αφού εισήλθε στη Γερμανία το 2015, ο Jibril A. δήλωσε στη διαδικασία ασύλου ότι αναγκάστηκε από τη Σομαλική τρομοκρατική πολιτοφυλακή Al Shabaab να συμμετάσχει. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία κίνησε διαδικασία εναντίον του άντρα, αλλά στη συνέχεια την παρέδωσε σε εισαγγελική αρχή στη Βαυαρία. Ωστόσο, αυτό σταμάτησε την έρευνα.

Ο Jibril A. θεωρήθηκε ένας από τους αιτούντες άσυλο που υποπτεύονταν την τρομοκρατία για να παραμείνουν στη Γερμανία. Για παράδειγμα, πολλοί Αφγανοί ισχυρίστηκαν ότι είχαν στρατολογηθεί από τους Ταλιμπάν. Πολλές διαδικασίες διακόπτονται επειδή οι πληροφορίες που παρέχονται από τους πρόσφυγες δεν μπορούν να επαληθευτούν. Ο Jibril A. έλαβε προσωρινή επικουρική προστασία ως πρόσφυγας στη Γερμανία.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi