Κοινωνία Κόσμος

Τα ομοσπονδιακά κράτη παλεύουν για την Opel.

Ανησυχώντας για το μέλλον των τοποθεσιών της Opel στα κρατίδιά τους, οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Έσσης, της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Θουριγγίας, ζήτησαν από το αφεντικό της μητρικής εταιρείας Stellantis να τους μιλήσει. Ο Carlos Tavares θα πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς για τα εργοστάσια της Opel στο Rüsselsheim και το Eisenach και την τρίμηνη στάση παραγωγής στο Eisenach.

Ο Stellantis ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μετατροπής των δύο εργοστασίων αυτοκινήτων σε ανεξάρτητους νομικούς οργανισμούς. Αυτό και η διακοπή της παραγωγής στο Eisenach, που οφείλεται στην έλλειψη ημιαγωγών, τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι η Opel θα πρέπει να διαλυθεί τέσσερα χρόνια μετά την εξαγορά από τον τότε όμιλο PSA από τη Γαλλία. “Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μια εξαιρετική κατάσταση λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας και της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών”, δήλωσε τότε ο Stellantis.

Η Opel κλείνει εργοστάσιο στο Eisenach μέχρι το τέλος του έτους“Η Opel δεν σημαίνει μόνο καινοτόμα αυτοκίνητα, αλλά και πολλές δουλειές και την ευημερία των περιοχών που πλήττονται”, γράφουν τώρα οι αρχηγοί των κυβερνήσεων. “Αυτό δημιουργεί μια κοινωνική ευθύνη, την οποία ο Stellantis έχει επίσης αναγνωρίσει στο παρελθόν.” Οι εργαζόμενοι χρειάζονται μια προοπτική. Από τον Stellantis αναμένεται ανοιχτή επικοινωνία σχετικά με τις αποφάσεις.

Παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις του Ταβάρες για ανταλλαγή πληροφοριών με τις κρατικές κυβερνήσεις, το έμαθαν μόνο πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις. “Η μάρκα Opel είναι μια γερμανική εταιρεία και πρέπει επίσης να παραμείνει μια γερμανική εταιρεία, με όλα όσα ανήκουν σε έναν όμιλο αυτοκινήτων”.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

με πληροφορίες απο το  Reuters

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi